You are here

VAKA ÇALIŞMASI: INOVATIF KÜLTÜRÜN OLUŞTURULMASINDA PERSONEL YETERLİĞİNİN ÖNEMl

CASE STUDY: THE IMPORTANCE OF PERSONNEL QUALIFICATION TO CREATE INNOVATIVE CULTURE

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
"Yesterday's miracle is today's intolerable condition " Lewis D. Eigen The w ay of being "future organization " at globalized competitive environment is make the new and the different in other words creativity, therefore the needs to innovative strategies, new methods and solutions of organizations should be once again underlined. Organizations by reason of the integration process of change initiatives is closely observed to acquire a competitive advanges in innovation move. If an organization that focused on efficiency and effectiveness since its establisment, its difficult to show innovative and creative structure as required from innovative culture in a short time. This time will be a compelling area in terms of personel qualifications. In this study, the directions to create innovative culture was exposed roughly!. And the ideas put forward, is supported with a case study. The case under study in Ankara, Turkey proceeded well located within a private health institution in the corporate sense.
Abstract (Original Language): 
Küreselleşen rekabet ortamında, "geleceğin kuruluşu " olmanın yolunun, yeni ve farklı olanı yapmaktan, yani yaratıcılıktan geçtiğini, bu nedenle de tüm kuruluşların yaratıcı stratejilere, yeni yöntemlere, yeni çözümlere duydukları ihtiyacın bir kez daha altı çizilebilir. Değişime olan entegrasyon sürecindeki girişimlerin de etkisiyle kuruluşların rekabet avantajı edinmeleri için inovasyon hamlesi içinde oldukları yakından gözlemlenmektedir. Kurulduğu dönemden beri verimlilik ve etkinlik odaklı çalışmış bir örgütün inovatif bir kültürün gerektirdiği yaratıcı ve yenilikçi bir yapı sergilemesi birden bire olmayacaktır. Söz konusu süreç gerek personel yeterlilikleri açısından zorlu bir mücadele alanı olacaktır. Bu çalışmada inovatif kültürün oluşturulmasında yapılması gerekenler genel hatlarıyla ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bununla birlikte çalışmada ortaya atılan düşünce bir vaka çalışması ile desteklenmektedir. Çalışmaya konu olan vaka Ankara sınırları içerisinde faaliyet gösteren kurumsal anlamda önemli yollar almış özel bir sağlık kuruluşundaki uygulama ve düzenlemelerdir.
117-128

REFERENCES

References: 

AKDOĞAN, A. A. (2007). Üniversite-sanayi işbirliğinde tarafların beklentileri ve beklentileri etkileyen bir faktör olarak yenilik kültürü, üniversitelerdeki araştırma ve uygulama merkezlerinin işlevselliği: üniversite-sanayi işbirliğinin yeniden yapılandırılmasının gereklilikleri. İstanbul: Detay Yayıncılık.
BAKAN, İ. ; Büyükbeşe, T. ; Bedestenci, Ç. (2004). Örgüt Kültürü teorik ve ampirik yaklaşım. İstanbul: Aktüel Yayınları.
CANTİN, F. ; THOM, N. (1996). Organisationsarbeit in der schweiz, 2. Aufl., Glattbrugg.
DURGUT, M. (2003). Ulusal inovasyon sistemleri ders notları, KHO,
Ankara.
DURNA, U. (2002). Yenilik yönetimi. Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.
EFQM. (2001/ The EFQM excellence model: glossary of terms, http:/www.efqm.org,(19.08.2011).
ELÇİ, Ş. (2006). İnovasyon kalkınmanın ve rekabetin anahtarı. (7. Baskı). İstanbul: Acar Matbaacılık.
GÜLEŞ, H. K. ; BÜLBÜL, H. (2004). Yenilikçilik: işletmeler için stratejik rekabet aracı. Ankara: Nobel Yayınları. s.124.
HAMEL, G. ; PRAHALAD, C. K. (1994). Competing for the fiıture,
Boston.
HASANOĞLU, M. (2004). Türk kamu yönetiminde örgüt kültürü ve
önemi. Sayıştay Dergisi, S. 52, 43-60.
KORKMAZ, N. (2004). Sorularla yenilikçilik (inovasyon). İstanbul:
İTO.
LESSER, E. ; JOANNE S. (2005). Preparing for human resources business transformation outsourcing: risk mitigation strategies. IBM Institute for Business Value. March.
MEGEP. (2007). Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri: kaynak taraması ve gözlem. Ankara, T. C. Milli Eğitim Bakanlığı, Meslek Eğitim ve Öğretim sisteminin Güçlendirilmesi Projesi,18-22.
127
Celal Bayar Üniversitesi
MUFATO M. (1998). Corporate and individual competencies: how do they match the innovation process. International Journal of Technology Management,C. 15, p. 839.
NAYIR, N. (2002). Personel ve örgütsel yeterliliklerle başarıya ulaşmak, HR İnsan Kaynakları Dergisi, C. 1-2.
PEGEM. (2011). Makale yazım ve yayımlama. Pegem Eğitim ve Öğretim Dergisi, C.1, (1), 61-76.
PRAHALAD, C. K. ; HAMEL, G. (1990). The core competence of the
corporation. In: HarvardBusiness Review, 68. Jg., Nr. 3, 79-91.
PRİCE R. M. (2010). Infusing innovation into corporate culture. Organizational Dynamics, Vol. 36, (3), p. 321.
STEELE, J. ; MURRAY, M. (2004). Creating, supporting and
sustaining a culture of İnnovation. Engineering, Construction And Architectural Management, Vol. 11, (5), 320.
TDK. Türk Dil Kurumu Sözlüğü.
http://www.tdk.org.tr/tdksozluk/sozbul.asp? Kelime=inovasyon, (17.08.2011).
UZKURT C. (2008). Yenilik yönetimi ve yenilikçi örgüt kültürü. İstanbul: Beta Yayınları.
VRANDE, V. ; JONG, J. ; VANHAVERBEKE, W. ; ROCHEMONY,
M.(2009). Open innovation in SMEs: trends, motives and management challenges". Technovation, 423-437.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com