You are here

Beden eğitimi öğretmen adaylarının okul deneyimi dersine yönelik tutumlarının incelenmesi

The investigation of the preservice physical education teachers’ attitudes to the school experiences course

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
The purpose of this study is to determine the attitude of preservice physical education teachers to the school experiences course. To this study 133 preservice physical education teachers from four different universities taken in part. In the study there is no find any differences with age and sexuality. In accordance with it is found that meaningful differences school opportunities which they continue for school experiences lesson and preservice teachers’ universities
Abstract (Original Language): 
Bu araştırmanın amacı, beden eğitimi öğretmen adaylarının okul deneyimi dersine yönelik tutumlarının tespit edilmiştir. Araştırmaya, dört farklı üniversiteden toplam 133 beden eğitimi öğretmen adayı katılmıştır. Araştırmada beden eğitimi öğretmen adaylarının cinsiyet ve yaş değişkenleri ile okul deneyimi derslerine yönelik tutumları arasında anlamlı farklılığa rastlanmamıştır. Buna karşın okul deneyimi dersi için devam ettikleri uygulama okulunun imkânlarına göre yapılan karşılaştırmada ve öğrenim gördükleri üniversiteye göre yapılan karşılaştırmalarda ise anlamlı farklılıklara rastlanmıştır
125-134

REFERENCES

References: 

 Alakuş, A. O., Oral, B. ve Mercin, L. (2005). Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretmen Adaylarının Okul Deneyimi- II Uygulamasına İlişkin Algıları. Milli Eğitim Dergisi, 168.
 Alkan, C. (1987). Öğretmenlik Uygulamaları El Kitabı. Ankara: Yargıçoğlu Matbaası.
 Aydın, S., Selçuk, A. ve Yeşilyurt, M. (2007). Öğretmen Adaylarının “Okul Deneyimi II” Dersine İlişkin Görüşleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Örneği. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dergisi, IV (II), 75-90.
 Gökalp, M. (2007). Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Okul Deneyimi Dersini Algılama Düzeyleri. D. Ü. Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 9, 56-63.
 Kılınç, A. ve Salman, S. (2007). Okul Deneyimi Derslerine Yönelik Tutum Ölçeği Geliştirilmesi. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 27, (1) 23–35.
 Küçükahmet, L. (1993). Öğretmen Yetiştirme Programları ve Uygulamaları. Ankara: Gazi Üniversitesi İletişim Fak. Matbaası.
 MEB (1998). Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim-Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına Dönük Yönerge (2). Ankara: MEB Yayınevi.
 Rıza, E. R. ve Hamurcu, H. (2000). Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulamasına Yönelik Görüşleri. PAÜ Eğitim Fakültesi Dergisi, 8.
 Topkaya, Z. ve Yalın, M. (2005). Uygulama Öğretmenliğine İlişkin Tutum Ölçeği Geliştirilmesi. Eğitimde Kuram ve Uygulama, 1, (1-2), 14-24.
 Sağ, R. (2008). Okul Uygulama Çalışmaları Birimi Neden Kurulmalıdır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi.
 Sevim, S. ve Ayas, A. (2002). Okul Deneyimi-I Etkinliklerinin Yeniden Düzenlenmesi ve Etkililiği. V. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi, Ankara 16–18 Eylül.
Ünlü, H., Güvn Karahan B. (2010). Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Okul Deneyimi Dersine Yönelik Tutumlarının
İncelenmesi. Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi [Bağlantıda]. 7:2. Erişim:
http://www.insanbilimleri.com
134
 Yeşil, R. ve Çalışkan, N. (2006). Okul Deneyimi I Dersinden Öğrencilerin Beklentileri ve Bu Beklentilerin Karşılanma Düzeyi. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 4 (1), 55–72.
http://efd.mehmetakif.edu.tr/arsiv/02012008dergi/dosyalar/128%20-%20136.pdf (09.02.2010 tarihinde alınmıştır).

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com