Buradasınız

İLK VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA COĞRAFYA MÜFREDAT PROGRAMI İLE ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİNDE COĞRAFYA EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (Original Language): 
Atatürk Eğitim Fakültesi önceleri, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir Eğitim Enstitüsü (İstanbul Eğitim Enstitüsü, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü), bir Yüksek Öğretmen Okulu) iken 20 Temmuz 1982 tarihinde Marmara Üniversitesinin açılışıyla birlikte fakülte haline dönüştürülmüştür. Bu eğitim ve öğretim kurumunda müfredat programlarının hazırlanışında Türk Millî Eğitim ve Öğretim Sistemi'nin temel hedefleri dikkate alınmıştır. Şüphesiz bunda üniversite düşünce sistemi de esastır. Türk Millî Eğitim Sistemi "Millî Eğitim Temel Kanunu" ile belirlenmektedir. Buna göre; "1- Atatür k İnkılâp ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin Millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; 2- Beden , zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmek; 3 -İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve bir¬likte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;
67
88

REFERENCES

References: 

ARŞİV BELGELERİ: 1962-1967, 1970-1980 Yıllan Öğrenci Sınıf Geçme Defterleri. Marmara Üniv. Atatürk Eğitim Fak. Arşivi, İstanbul.
DOĞANAY, H.-1983: Okullarımızda Coğrafya Öğretiminin Temel Meseleleri. Millî Eğitim ve Kültür Derg. Sayı: 19, s:23-33, Ankara.
KOÇER, H.A.-1991: Türkiye'de Modern Eğitimin Doğuşu ve Gelişimi (1973¬1923). Millî Eğitim Bakanlığı Yayınlan. No.2168, İstanbul.
SELÇUK, BİRİCİK. A.-1996-1997: Marmara Coğrafya Dergisi. (Marmara Geographical Journal). Sayı. 1, s. 3-6, İstanbul.
ŞAHİN, C.-1996: Marmara Üniversitesi'nde Coğrafya Eğitimi ve Araştırmaları. (I.,Ulusal Eğitim Sempozyumu Bildirileri. Marmara Üniv. Atatürk Eğit. Fak. Yayını.
M.E.B.-1995 : Millî Eğitim Temel Kanunu. Millî Eğitim Bakanlığı Yayını. Ankara.
M.E.B. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı. -1991: Ders Geçme ve Kredi Uygulamasına İlişkin Program Kılavuzu. Millî Eğitim Bakanlığı Yayını. Ankara.
REHBER.-1997: Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberi. İstanbul

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com