Buradasınız

MESLEK YÜKSEKOKULLARININ TOPLUMSAL İŞLEVİ Bir Meslek Yüksekokulunun Kurumsal İmaj Araştırması

SOCIAL FUNCTION OF VOCATIONAL COLLEGES Institutional Image Survey of a Vocational College

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
In our present system, vocational colleges have not been defined clearly. In general they are explained only educational functions. Whereas, vocational colleges have also important social functions and responsibilities. In this article we have emphasized that the main social functions of the vocational colleges. Especially we have worked on vocational colleges which are in small towns in administrative districts. The provinces colleges have important social functions. Because these schools are more close to publics and they can considerable contribute to social, economical and cultural life of small town. Moreover they can be main catalyst for publics participation, local democracy and localization. From this point of view, we have emphasized that importance of communication and institutional image for vocational colleges. Also we have conducted a survey to point out institutional image of vocational college in Salihli
Abstract (Original Language): 
Bugünkü sistemimizde meslek yüksekokullarının konumu yeterince açık değildir. Bunun en önemli nedeni, bu okulların konum, rol ve işlevlerinin net bir şekilde belirlenmemiş olmasıdır. Meslek yüksekokulları genellikle sadece eğitim işlevi ile ele alınmaktadır. Oysa meslek yüksek okullarının üstlendiği başka toplumsal işlev ve sorumluluklar da bulunmaktadır. Özellikle taşrada yer alan meslek yüksekokulları, küçük yerleşim birimlerinin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayabilmektedir. Aynı zamanda diğer yerel güçlerle oluşturacağı işbirliği ve koordinasyonla, halkın aydınlatılmasına, yerel demokrasinin gelişmesine ve yerelleşmenin gerçekleştirilmesine önemli katkılarda bulunabilmektedir. Meslek yüksek okullarının sözünü ettiğimiz toplumsal işlevlerini yerine getirebilmesi için, iç ve dış çevresi ile planlı, sürekli ve sağlıklı iletişim kurması; saygın, güvenilir ve olumlu bir kurumsal imaj yaratması zorunludur. Çalışmamızda, meslek yüksekokullarının yaşamla buluşması ve toplumla bütünleşebilmesi sürecini ele aldık. Bu süreç içinde, iletişimin ve kurumsal imajın önemi üzerinde durduk. Bu bağlamda, Salihli Meslek Yüksekokulu'nun kurumsal imajının ortaya çıkarılmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz alan araştırması sonuçlarına yer verdik.
63
76

REFERENCES

References: 

Balcı, Sabahattin, Kavak, Şeref , "Meslek Yüksekokullarının Mevcut Durumu ve Yeniden Yapılanması Üzerine Bir Model Önerisi", http: //www. cmyo.ankara. edu .tr/konferans/balcikav.htm 12 Kasım 2002.
Hatiboğlu, M. Tahir (1995), Yüksek Öğretim Mevzuatı, Yasalar, Yönetmelikler, İdari Yargı, Dilekçe Örnekleri, Selvi Yayınevi, Ankara.
Kahraman, Leyla, Öktem, M.Kemal (2002), "Üniversite-Belediye İşbirliğine Doğru:Kent Belediyelerinin Üniversite Gençliği ve Öğretim Elemanlarına Yönelik Hizmetleri", Çağdaş Yerel Yönetimler, Cilt 11, Sayı 1 Ocak 2002, s.73-108.
15
Ferlâl ÖRS
Karasar, Niyazi (1981), Önlisans Eğitimi ve Teknik Eğitimde Uygulanabilirliği-Tarama Modelinde Bir Araştırma, A.Ü. Eğitim Fak. Yay. No: 106, Ankara.
Okay,
Ayl
a (2000), Kurum Kimliği, Mediacat Yayınları, İstanbul.
Özbay, Ferhunde (1990), Üniversite Çevresi, Yükseköğretimde Sorunlar ve Çözümler, Cem Yayınevi, İstanbul, s. 109-137.
Peltekoğlu, Balta Filiz (1997), "Kurumsal İletişim Sürecinde İmajın Yeri", İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, Sayı:4, İstanbul, s. 125-147
Saylan, Türkan (1990), Bir Sağlık Bilimci Gözüyle Üniversite ve Toplum, Yükseköğretimde Sorunlar ve Çözümler, Cem Yayınevi, İstanbul, s. 31-36.
Şimşek, Ali (1997), Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Yeniden Yapılandırılması, TÜSİAD-T/ 99-2/252, İstanbul.
Üskül, Zafer (1990), Taşra Üniversitelerinin Kültürel Etkinlikleri ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Örneği, Yükseköğretimde Sorunlar ve Çözümler, Cem Yayınevi, İstanbul, s. 289-294.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com