You are here

Kastamonu Halkının Kastamonu Üniversitesi’ne Yönelik Algılarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma

A Research Conducted to Investigate Perception of Kastamonu Citizens about Kastamonu University

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Abstract (2. Language): 
In Turkey, in addition to the known functions of higher education institutions and industry- especially the development of tourism and industry in the city center to lead the development of the mission are also installed. For this purpose, universities, students and staff, increase the number of priorities is expected as the next step of the university will be realized or would lead the projects, trainings, events, and where the city's economy, directly or indirectly contribute is expected. It has been aimed with this study to determine the perceptions of the Kastamonu peoples about Kastamonu University. As a result of the research; in conclusion of the study, it has been found out that Kastamonu University has brightened the economic life of the city and new shops have been opened, it has been a sign of appealingness for new investments, University develops day by day and increases the life standards of the city.
Abstract (Original Language): 
Türkiye’de yükseköğretim kurumlarının bilinen fonksiyonlarına ek olarak özellikle sanayi-turizm vb. sektörlerinin gelişmediği merkezlerde şehirlerin gelişimine öncülük etme misyonu da yüklenmektedir. Bu amaç doğrultusunda üniversitelerden öğrenci ve çalışan sayılarını artırması öncelikle beklenmekte sonraki adım olarak ise üniversitenin gerçekleştireceği ya da öncülük edeceği projeler, eğitimler, etkinlikler ile bulunduğu şehrin ekonomisine doğrudan ya da dolaylı olarak katkıda bulunması beklenmektedir. Bu çalışmada Kastamonu Üniversitesi’nin Kastamonu halkı tarafından nasıl algılandığının öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Yapılan araştırma sonucunda; Kastamonu Üniversitesi’nin şehrin ekonomik hayatına canlılık getirdiği ve yeni işyerlerinin açılmasına katkı sağladığı, Kastamonu’ya yapılan yeni yatırımlar için çekicilik unsuru olduğu, Üniversite’nin her geçen gün geliştiği ve şehrin yaşam kalitesini yükselttiği sonuçları ortaya çıkmıştır.
293
312

REFERENCES

References: 

Adıgüzel, O., Özkan, D.S. (2013). Üniversite-Sanayi-Kent Etkileşimi Ve Bir Markalaşma Stratejisi Olarak: Bilim Kent Uygulamaları Ve Isparta Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2(18): 279-307.
Altunışık, R., Coşkun, R., Bayraktaroğlu, S., Yıldırım, E. (2007). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri SPSS Uygulamalı. Sakarya Yayıncılık.
Bilgin, M. (2002). Yerel Yönetimlerin Bölgesel Kalkınmadaki Etkinliği: Göller Bölgesi Uygulaması. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2002(2): 313-330.
Büyüköztürk, Ş. (2002). Faktör Analizi: Temel Kavramlar ve Ölçek Geliştirmede Kullanımı. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. Güz (32): 470-48.
Ceyhan, M.S., Güney, G. (2011). Bartın Üniversitesinin Bartın İlinin Gelişimine20 Yıllık Projeksiyonda Katkılarının Değerlendirilmesi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21(2): 183-207.
Dalğar, H., Tunç, H., Kaya, M. (2009). Bölgesel Kalkınmada Yükseköğretim Kurumlarının Rolü ve Bucak Örneği. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1): 39-50.
Özelçi Eceral, T., Altınkaya Özmen, C. (2009). Beypazarı’nda Turizm Gelişimi Ve Yerel Ekonomik Kalkınma. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 5(2): 46-74.
Görkemli, H.N.., Solmaz, B. (2012). Bilim Merkezlerinin Kent Markalaşmasındaki Rolü ve Konya Örneği. İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2012(34): 98-109.
Kaşlı, M., Serel, A. (2008). Üniversite Öğrenci Harcamalarının Analizi Ve Bölge Ekonomilerine Katkılarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Yönetim Ve Ekonomi. 15(2): 99-113.
Marangoz, M., Önce, G., Çelikkan, H. (2010). Şehirlerin Markalaşması ve Şehir Markası Oluşturmada Sembol Yapılar: Çanakkale Örneği. Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma - Girişimcilik Sempozyumu. Bildiriler kitabı, 1-2 Ekim 2010, Kırklareli
Sargın, S. (2007). Türkiye’de Üniversitelerin Gelişim Süreci Ve Bölgesel Dağılımı. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 3(5): 133-150.
Sürmeli, F.(2008). Anadolu Üniversitesinin Eskişehir’e Etkileri ve Şehrin Üniversiteyi Algılayışı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi, 073623 Nolu Proje Raporu.
N. GÜMÜŞ, E. ERTÜRK, Ş. ŞEN
Çankırı Karatekin Üniversitesi SBE Dergisi 6(2): 293-312
312
Tugay, O., Başgül, N. (2005). Üniversite Öğrencilerinin Yöre Ekonomisine Katkıları: Burdur’da Bir Araştırma I. Burdur Sempozyumu http://Sempozyum.Mehmetakif.Edu.Tr/1burdursempozyumu/Cilt9/9.18.Pdf.
Yılmaz, M.K., Kaynak, S. (2012). Sosyo - Ekonomik Dönüşüm Sürecinde Üniversitelerin Rolü Ve Yöre Halkının Üniversite’den Beklentileri İle İlgili Bir Uygulama. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 13(4): 55-73.
Yolcu, H., Aktaş, Y., Güney, O. (2012). The Economic Contributions of the University of Kastamonu to Kastamonu Province. European Journal of Social Sciences, 33(4): 573-587.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com