You are here

KARİYER PLATOSU (MESLEKİ DURGUNLUK): EMNİYET TEŞKİLATI'NDA ÇALIŞAN AMİR SINIFI PERSONELİN MESLEKİ DURGUNLUK BOYUTU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Career Plateaus: An Application on Career Plateaus of the Management Staff Working for Police Organization

Journal Name:

Publication Year:

Author Name
Abstract (2. Language): 
Nowadays, a rapid alteration process which is being lived in this era is forcing the public associations and institutions that serve the public to change and develop is being lived in the world. Turkish Police Organization must also be a good follower of this process. In order to be successful in struggling with crime and criminals, it is necessary to follow new technology. At this point, improvement and alteration will be inevitable for the management understanding of Turkish Police Organization. In this research, some concept and meanings which connected with Career Plateaus have been dealt with and career planning of the management staff of the Turkish Police Organization have been evaluated. At the final part, some findings and comments which were achieved at the end of the research made related to the Career Plateaus of the management staff have been expressed.
Abstract (Original Language): 
Günümüzde dünyada hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bilim ve teknolojideki ortaya çıkan yeni gelişmeler, bu süreci hızlandırarak tüm dünyaya yaymaktadır. Kamu hizmeti yapan kurumlardan birisi olan Emniyet Teşkilatı da bu sürecin iyi bir takipçisi olma durumundadır. Suç ve suçlularla mücadelede başarılı olmak için, en az suçlular kadar teknolojiyi takip etmek, zeki, kabiliyetli ve eğitimli olmak gerekir. Bu noktada Emniyet Teşkilatının yönetim anlayışında da gelişim ve değişim kaçınılmaz olacaktır. Yönetimde etkin olarak rol oynayan amir sınıfının yeni yönetim anlayışlarını takip edebilmesi ve bunları uygulamaya geçirebilmesi hizmette verimi ve kaliteyi artıracaktır. Çalışmamızda, mesleki durgunluk (kariyer platosu) ile ilgili kavram ve anlamlar ele alınmış, Emniyet Teşkilatının amir sınıfının kariyer planlaması ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Çalışmamızın son bölümünde ise Emniyet Teşkilatındaki amir sınıfının mesleki durgunluk boyutu ile ilgili yapılan araştırma sonucu elde edilen bulgulara ve yorumlara yer verilmiştir.
29-48

REFERENCES

References: 

Akat, İlter ve Budak Solakoğlu, Gülay, (1994), İşletme Yönetimi, İstanbul: Beta.
Aldemir, M.Ceyhan; Ataol, Alpay ve Budak Solakoğlu, Gülay, (1998), Personel Yönetimi, İzmir: Barış Yayınları.
Ataol, Alpay, (1989), Kariyer Yönetimi, İzmir: T.Tek. Ok.K.lığı Basımevi.
Aytaç, Serpil, (1997), Çalışma Yaşamında Kariyer Yönetimi, Planlaması, Geliştirilmesi, Sorunları, İstanbul: Epsilon Yayıncılık, 1.Baskı.
Berberoğlu, Gülay, (1991), "İşletmelerde Organizasyon-Birey Bütünleşmesini Sağlayan Etkili Bir Uygulama: Kariyer Yönetimi", Amme İdaresi Dergisi, C.24, Sayı:1, ss.135.
Can, Halil, (1991), Organizasyon ve Yönetim, Ankara: Adım Yayıncılık.
Dündar, Gönen, (1994), "Kariyer Planlama Sürecinde İnsan Kaynakları Bilgi Sistemlerinden Yararlanılması ve Bir Model", 2.Yönetim Kongresi Tebliğler, İzmir: DEÜ İşletme Fakültesi Yayınları.
Hall Douglas T., (tarihsiz), "Project Work As An Antidote to Career Pateauing in A Declining Engineering Organizational", Human Resource Management, Vol.24, No.24., ss.273-275.
İshakoğlu, Gülem, (1993), Kariyerde Plato-İş Doyumu İlişkisi, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İstanbul: İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Ornstein, Suzzy ve Isabella, Lynn A., (1993), "Making Sence of Career, A Rewiew 1989-1992", Journal of Management, Vol. 15, No. 2.,
ss.253-255.
Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk) I 45
T
Stoner, James A., (1982), Management, Second Edt., Prince-Hall Inc, New Jersey.
Williams, Stephan L. ve C.J. Fox, (1995), "Organizational Approaches for Managing Mid-Career Personel", Public Personel Management,
Vol.24, No.3., ss.355.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com