Akçay, Cihaner, “Arapçanın Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Sınav Hazırlama ve Değerlendirme”, Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, Ankara, 2001, Sayı:21/ 3.
Amal Ali, Al-Makhzoumi, “Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İlâhiyat Fakültesi Öğrencilerinin Arap Diline Karşı Davranış ve Tutumları”, Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, İzmir, 1989,Sayı: V.
Aydın, Belgin, Konuşma ve Yazma Derslerinde Yabancı Dil Öğrenimindeki Kaygı Nedenleri, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eskişehir, 1999, s. 53-54.
Ayhan, Halis, “İlâhiyat Fakültesi”, Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi, İstanbul,1999, Sayı: 6, s. 264; Cebeci, “Cumhuriyet Döneminde Yüksek Din Öğretimi”, s. 231; “Türkiye’deki İlâhiyat Fakültelerinde Arapça Öğretiminde Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Yolları”, Ekev Akademi Dergisi, Erzurum, 2010 Sayı: 14/45.
Bostancı, Ahmet, “Arapça Öğrenim ve Öğretiminde İnternet İmkânları”, Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Sakarya, 2001, Sayı:1..
Büyüköztürk ve diğerleri, Şener, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, PegemA. Yayınları, Ankara, 2008.
Cebeci, Suat, “Cumhuriyet Döneminde Yüksek Din Öğretimi”, AÜİFD, Özel Sayı, Ankara, 1999, s. 231; Münir Koştaş, “Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi” AÜİFD, Cilt: XXXI, Ankara 1989.
Cebeci, Suat, “Dil Öğretimi ve Arapça Dersleri”, Din Öğretimi Dergisi, Sayı: 8-9, Ankara 1986.
Civelek, Yakup, “Türkiye’de Arapça Öğretimine Dair Bazı Teklifler –Riyad Arap Dil Enstitüsü Örneği-“, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Van1998, Sayı: 2.
Doğan, Candemir, “Yabancı Dil Olarak Arapça Öğretiminde Öğrenim-Öğretim Konusu ve Aracı Olan Dil Orijinli Sorunlar ve Çözüm Yolları”, Ekev Akademi Dergisi, Erzurum 2000, Sayı: 2/3.
Gündüzöz, Soner, “ Arapça Öğretiminde Başvurulacak Bazı Yöntem ve Teknikler Pedagojik Bir Değerlendirme”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Samsun, 2010, Sayı: 29,
Hitit Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi, http://www.ilaf.hitit.edu.tr/?l=tr (Erişim:08.08.2011, 15:29)
Kaçar, H. İbrahim, “İmam-Hatip Liseleri ve İlâhiyat Fakültelerinde Arapça Öğretimi Üzerine”, Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi, İstanbul, 2006, Sayı: 17.
F.Ü. İlahiyat Fakültesi Dergisi 17:2 (2012) 211
____________________________________________________________________________
Karaaslan, Nasuhi Ünal, “Arapça Öğretimi Konusunda Esas Alınacak Hususlar”, Din Öğretimi Dergisi, Ankara, 1991, Sayı: 30.
Muhtar, Cemal, “İslami Araştırmalar Etkisi Açısından Arapça Öğretiminde Görülen Aksaklıklar”, Günümüz Din Bilimleri Araştırmaları ve Problemleri Sempozyumu, Eser Matbaası, Samsun 1989.
Öcal, Mustafa, “İmam-Hatip Liseleri Müdürlerine Göre İlâhiyat Fakülteleri ve Mezunları”, Türkiye’de Din Eğitimi ve Öğretimi, İslam Medeniyeti Vakfı Yayını, İstanbul 1993, s. 43.
Özdemir, Abdurrahman, “İlâhiyat Fakültelerinde Arapça Öğretiminin Gerekliliği, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Sakarya, Sayı: 10, 2004.
Sancak, Yusuf, “Yabancı Dil Eğitimi- Öğretimi ve Arapça -Tarihçe, Amaç, Esaslar, Elemanlar, Usûl (Metot) ve Teknik”, Ekev Akademi Dergisi, Erzurum, 1999, Sayı: 2/1.
Soyupek, Hasan, “İlâhiyat Fakültelerinde Arapça Öğretiminin Mesleki Öğretim Açısından Önemi ve Yöntem Sorunu”, Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Sayı: 12, Isparta 2004.
Soyupek, Hasan, “İlâhiyat Fakültelerinde Yürütülen Arapça Öğretimine İlişkin Öğrenci Görüşlerinin Değerlendirilmesi: Isparta İlâhiyat Fakültesi Örneği”, Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Isparta, 2003, Sayı: 10.
Soyupek, Hasan, “Yabancı Dil Öğretimi Bağlamında Arapça Öğretiminde Motivasyonu Önemi”, Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Isparta 2008, Sayı: 20.
Şükrü Keyifli, “Hazırlık Sınıflarındaki Devamsızlıkların Sebepleri ve Arapça Öğretiminin Verimliliği Üzerine Bir Araştırma”, Harran Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Şanlıurfa 1996, Sayı: 2.
Talçın Tılfarlıoğlu ve diğerleri, Filiz, “Self-Efficacy in EFL: Differences Among Proficiency Groups and Relationship With Success ”, Novitas-Royal, Antalya, 2009, Sayı: 3/2, s. 132.
Uğur, Ali, “Türkiye ve Suudi Arabistan’da İlâhiyat Tahsili Üzerine Bir Mukayese”, Yüksek Öğretimde Din Bilimleri Öğretimi Sempozyumu, OMÜ İlâhiyat Fakültesi Yayınları, Samsun, 1988.
Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com