You are here

Türkiye Hayvancılığının Mevcut Durumu

Animal Production in Turkey

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
Animal sector in Turkey has changed considerably in the last few years. Although the most significant advancements have occurred in the poultry sector, the cattle and small ruminants sector could not achieve similar improvements. Reasons of the depression in the cattle and small mminants sector are the lack of breeding animal materials and high quality feed sources, insufficient disease control, disorganized and small size of the animal farms, lack of mfrastructure, poor education levels of agricultural workers, inadequate marketing and financing etc. In this paper, the levels of animal production and products in Turkey were compared with those observed in other regions of the world and European Union countries, and problems of the animal sector in Turkey and the strategies to their solutions were evaluated.
Abstract (Original Language): 
Türkiye'deki hayvancılık sektörü son yıllarda önemli derecede değişmiştir. Kanatlı hayvan sektöründe oldukça önemli iyileşmeler sağlanmış olmasına karşın, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektörü benzer iyileşmeleri sağlayamamıştır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektöründeki gerilemenin sebepleri, damızlık hayvan materyalinin ve kaliteli yem kaynaklarının eksikliği, hastalıklara karşı korumanın yetersizliği, hayvancılık işletmelerinin kapasitesinin küçük ve organize olmaması, alt yapı yetersizliği, çiftçilerin eğitim düzeyinin düşük olması, pazarlama ve finans yetersizliği vb.'dir. Bu makalede Türkiye'deki hayvancılığın ve hayvansal ürünleri mevcut durumları dünyayla ve Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılaştırılmış ve Türkiye hayvancılığının sorunları ve çözümüne yönelik öneriler ele alınmıştır.
91-98

REFERENCES

References: 

Anonim, 1977. Tarım istatistikleri Özeti. T.C.
Başbakanlık Dev let istatistik Enstitüsü, Ankara. Anonim, 1998. 1979-1998 Tanm İstatistikleri Özeti. T.C.
Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara. Anonim, 2000. 1981-2000 Tanm İstatistikleri Özeti. T.C.
Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara. Anonim, 2001a. Tarımsal Yapı (Üretim, Fiyat, Değer).
T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara. Anonim, 2001b. Hayvancılık Özel İhtisas Komisyonu
Raporu. DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı,
Ankara.
Anonim, 2002. FAO İstatistikleri. http://www. fao.org
Kutlu, H.R., Gül, A. ve Görgülü, M, 2003a. Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yollan; I. Damızlık Hayvan-Kaliteli Yem. Yem Magazin Dergisi, 34, 40-46.
Kutlu, H.R., Gül, A. ve Görgülü, M, 2003b. Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları: II. Hayvan Sağlığı, Salgın Hastalıklar, Örgütlenme ve Üretim Planlaması. Yem Magazin Dergisi, 35, 43¬45.
Ulutaş, Z. ve Şahin, G., 2003. Tokat İli Hayvancılığının Mevcut Durumu. Ziraat Mühendisliği Dergisi, 32¬37.
98

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com