You are here

Kültürün Küreselleşmesi ve Toplumsal Boyutta Medya Etkinliğine Yansımaları

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
Culture, its important role in social life, and its dynamism, which sometimes regulates and sometimes changes society, explain also the cause of social changes and developments. The strong effect of globalization on culture can be perceived as an effort to integrate the different dialectical poles of an axis by means of optimal criteria. Thereby negative aspects of social life are improved and taken up to a better level, and a better situation is created compared to the previous state of affairs. Nevertheless it also happens that positive cultural items are deformed or corrupted. The media is an important medium to introduce these elements in social life.
Abstract (Original Language): 
Kültür ve kültürün toplumsal yaşamdaki önemli rolü ve kimi zaman yönlendirici kimi zaman toplumu yönlendirerek etkilediği ve değişiklikler kazandırdığı dinamik özelliği, sosyal yaşantıda meydana gelen değişim ve gelişmelerin de nedenini açıklamaktadır. Küreselleşme kavramının kültür üzerindeki baskın etkisi, farklı diyalektikteki kutupların aynı eksen üzerinde belirli optimum ölçütlere getirilme çabası gibi algılanabilir. Bu çabanın kimi zaman olumsuz olan değerleri iyileştirme yönünde seviyeyi artırıcı özelliği görülmekte iken bazen de olumlu ve tanımlı olan kültürel değerleri de deforme ettiği ve yozlaşmayı da bu yolla tetiklediği gibi tehlikelerin de habercisi olabildiği bir gerçektir. Medya ise bu unsurların toplumsal yaşantıya taşınmasında aracı konumdadır.
33-44

REFERENCES

References: 

Akpınar, Dellal (2002), 'Avrupa'da Türk İmgesine Bir Katkı', Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları.
Gümrükçü, Harun (2003), 'Küreselleşme Ve Türkiye, Yükseköğretim Alanı', Hamburg/İstanbul: Beta Yayını.
Habermas, Jürgen
(1982)
, 'Theorie des Kommunikativen Handelns', Band zwei, 2. Aufl., Frankfurt am Main: Suhrkamp Verlag.
Hoppe, G. ve Priess, A. (2003), 'Sicherheit von Informationssystemen', Amazon Books,
Herne: Verlag Neue Wirtschafts-Briefe. Ites-Jahrbuch 2000- 2001 (2001), 'Globalisierung-Herausforderungen und Chancen für
die
Türkei'
, İstanbul: İTES.
Kocadoru, Yüksel (1997), 'Avrupa ve Türk İmajı', Konya: İmaj Yazıları: 9-14.
43
Kültürün Küreselleşmesi ve Toplumsal Boyutta Medya Etkinliğine Yansımaları
Konrad Adenauer Vakfı Yayınları (2001), 'Küreselleşme ve Modernleşme Sürecinde Kültürel Kimlik', Ankara: Ofset Fotomat.
Kula, Onur Bilge (2002), 'Batı Düşününde Türk ve İslam İmgesi', İstanbul: Büke Yayınları.
., (2004),
'Mektuplard
a Avrupa Kimliği ve Türk, İslam, Asya ve Doğu İmgeleri,
Ötekileştirme Yaklaşımı Açısından Alman Yazın ve Düşün Tarihi Bağlamında bir İrdeleme', Uluslararası İmgebilim Sempozyumu, Ötekinin Sunumunda Algılama Farklılıkları, Muğla: Muğla Üniversitesi.
Messner, D. ve Nuscheler, F. (1996), 'Weltkonferenzen und Weltberichte, Ein Wegweiser durch die Internationale Diskussion', Bonn: Dietz Verlag J.H.W.
Moles, Abraham A. (1983),
'Kültürü
n Toplumsal Dinamiği' (Socio- Dynamique de la Culture, ed. Mouton, 1971, Paris- La Haye), (Çeviren Nuri Bilgin), İzmir: Ticaret Matbaacılık T.A.Ş.
Noelle
-Neuman
, Elizabeth (1993), 'The Spiral of Science', Public Edition, 2nd. Edition, Chicago: University of Chicago Press.
Schulz, Winfried (1997), 'Politische Kommunikation. Theoretische Ansatze Und Ergebnisse Empirischer Forschung', Amazon Books, Opladen/Wiesbaden: Westerwaldverlag Ingrid Görlich.
Sibermann, Alphons (1986), 'Empirische Kunstsoziologie', Volume 1, Stuttgart: Published by Teubner.
Tezcan, Mahmut (1995), 'Toplumsal Değişme', Ankara: Feryal Matbaası.
Türkiye Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti-Fikri Temeller ve Siyasi Yönelim, (2002) (Almanca/Türkçe), Ankara: Konrad Adenauer Vakfı.
Valery, Paul (1964), 'The Selected Writings of Paul Valery', Amazon Books, Prinston: New Directions Publishing Cooperation.
Willamowitz - Moellendorff, Ulrich (2002), 'Almanya'daki Türkler', Ankara: Konrad Adenauer Vakfı.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com