You are here

SPOR BASINININ KAMUSAL BOYUT VE İŞLEVLERİ

Social Dimensions And Functions Of Sports Press

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
Social construction and unavoidably social life getting be more complex and difficult. Necessities and demands of person who has to be appear and live such kind of social construction, are been changed and diversifies ted. Person who is been transformed to be less powerful and more solitude/lonely in daily life, try to satisfy his/her deficiencies in different ways. Sport and sports press change into one of the most important way to satisfy deficiencies. Sport and sports press who whom process sport as a subject and content, are the social event because of their specialties and functions which they process.
Abstract (Original Language): 
Varolduğu günden bu yana değişim ve gelişme içinde olan insanın en önemli özelliklerinden biri de toplum içinde yaşamasıdır. Toplumsal bir varlık olan insan, kendisi gibi ortak özelliklere sahip olan diğerleri ile yaşamak zorundadır. Çünkü içinde bulunduğu toplum onun yaşamım kolaylaştıracaktır. Gerçekten de "sosyal gereksinimleri karşılamak için etkileşen ve ortak bir kültürü paylaşan çok sayıda insanın oluşturduğu biri iktelik"l şeklinde tanımlanan toplum işlevsel bir yapıya sahiptir. Toplumun işlevlerinden en önemlisi, ilişki ve etkileşim içine girebilmesi için kendisini oluşturan bireyleri belli bir zamanda ve fiziksel alanda bir araya getirmektir.
231-249

REFERENCES

References: 

-ABERCOMB1E,
Nicholas
. Dictionary of Sociology, Middlesex England: Penguin Books Ltd, 1984.
-ALKAN,
A
. Turan., "İrrasyonel Bir Taraftarlık Analizi Düşünüyorum; Öyleyse Cimbom", Düşünen Siyaset, Mart 1999, Yıl: 1,S. 2.
-BERGER, Arthur Asa. Kitle İletişim Çözümleme Yöntemleri (Ed. Nazmi Ulutak ve Aslı Tunç), Eskişehir: Anadolu Üniversitesi, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Yayınlan, 1993.-BÜKER, Seçil. Tenisten Sonra Sodasız Viski, Ankara: İmge Kitabevi, 1992.
-COAKLEY,
Ja
y J. Sport in Society Issues and Controversies, 4. Edition, St. Louis: Times Mirror/Mosby College Publishing, 1990.
- COSER, Lewis A. Sociological Theory, lllionis: Weaveland Press Inc., 1989.
-ÇAHA, Ömer., "Spora Yaslanarak Bir Nefes Almak", Düşünen Siyaset, Mart 1999, Yıl: 1, S. 2.
-DEMİRKENT, Nezih. Sayfa Sayfa Gazetecilik, İstanbul: Altın Kitapları Yayınevi Altın Kitaplar Matbaası, 1982.
-ELDON E.
Snyde
r ve Elmer A. Spreitzer, "Sports and Mass Media", Sport in Contemporary Society (Ed. D. Stanley Eilzen), New York: St. Martin's Press, 1984.
-ERDEM, Sinan. "Olimpizm ve İnsan Semineri 22-23 Mayıs 1991", Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı, Ankara, Yayınlanmış Bildiriler.
-EROĞLU, Semih., "Türk Spor Basını", Yıllık Ankara Üniversitesinin Kuruluşunun 40. Yılına Armağan, 1986-1987, S. IX,.
-FICHTER, Joseph.. Sosyoloji Nedir? (Çev.: Nilgün Çelebi), Ankara: Atilla Kitabevi, 1996.
-GALEANO, Eduardo. Gölgede ve Güneşte Futbol, (Çev.: Ertuğrul Önalp ve Ncati Kutlu), 2. Basım, İstanbul: Can Yayınları, 1998.
-KIVANÇ, Halit., "Olimpizm ve İnsan Semineri 22-23 Mayıs 1991", Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı, Ankara, Yayınlanmış Bildiriler.
-KIVANÇ, Ümit. "Futbolun Yeniden Anlamlandırılması Çağrıları Üzerine Aşka Bahane Aramasak..?", Birikim, Aralık 1993, s. 56.
-KONGAR, Emre., Toplumsal Değişme Kuramları ve Türkiye Gerçeği, Geliştirilmiş ve Genişletilmiş Yeni Basım-6. Basım, İstanbul: Remzi Kitabevi, 1995.
-KOZANOĞLU, Can. Türkiye'de Futbol "Bu Maçı Alıcaz!", 2. Basım, İstanbul: Kıyı Yayınları, 1990.
-KUPER, Simon. Futbol Asla Sadece Futbol Değildir, (Çev.: Sinan Gürtunca), İstanbul: Sabah Kitapları, 1996.
-KURTHAN, Fişek. Devlet Politikası ve Toplumsal Yapıyla İlişkileri Açısından Spor Yönetimi, Ankara: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayını, 1980.
-MENOTTI, Cezan Luis. "Halkın Derinliklerinden Gelen Futbol", [Çeviren Belirtilmemiş], Papirüs, Haziran 1998, S. 16.
-METİN, Gökhan., "Futbol, Popüler Kültür ve Geyik Muhabbeti", Birikim, Haziran 1994, S. 62.
-ROWE, David.
Popüle
r Kültürler Rock ve Sporda Haz Politikaları, Çev.: Mehmet Küçük, İstanbul Ayrıntı Yayınları, 1996 .
-SAGE,George. H. Power and Ideology in American Sport A Critical Perspective, Illinois: Human Kinetics Books, 1990.
-"Seni Sevmeyen Ölsün", İkibin'e Doğru, 14-20 Haziran 1997, Yıl i, S. 24.
-SÖZTUTAN,Sadık. "Futbol, Medya ve Olimpizm Semineri" Spor Medyasının Görsel Yanı Oturumu 23-24 Aralık 1997, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Ankara, (tarih belirtilmemiş)
-ULUÇ, Hıncal. Sarı Kırmızı Kaşkol, İstanbul: Bilgi Yayınevi, 1987.
-WILSON, Stan Le Roy., Mass Media Mass Culture An Introduction, 3. Edition, New York: Mc Graw-Hill Inc., 1995.
-WOLFE, Rosita, Paul O'Sullivan ve Tony Mecnaghan. "Media and Sport in Ireland: Cultural Hegemony And Audience Affiliation On The European Periphery", European Association for Sport Management Association Formation Promotion Sport, (Ed.: Charles Piqeassou ve Roland Ferguson), October 2-5 1996, Montpellier.
-YENGİN, Hülya. Medyanın Dİli-İletişime Kuramsal Bir Yaklaşım: Popüler Kültür Türlerinin Çözümlenmesi, İstanbul: Der Yayınlan, 1996.
-YÜKSEL, A. Halûk. "İletişimin Toplumsal Boyutu Olarak Kitle İletişim", Kurgu, C. 7, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları, 1990.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com