You are here

BİR BÖLÜM ORMAN KÖYLERİNİN SOSYO EKONOMİK ÖZELLİKLERİ

LES CARACTERISTIQUES SOCIO-ECONOMIQUES D'UNE PART DES PAYSANS FORESTIERS

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
Les villages forestiers sont consideres en Turquie comme u n groupe de villages ayant caracteristiques â leurs propres. Cette recherche est realisee dans les villages forestiers de Milas, Fethiye, Köyceğiz et Edremit par voie d'enquete. Les buts principeaux vises sont de reveler les caracteristiques sociales, economiques et cultu-relles... de ces villages, d'assainir les relations publiques et d'eclaircir le fait de pay-sannerie. Les donnees statLstiques collectees par les etablissements ofTıcieis doivent etre integrer dans le contenu de la recherche. II s'agit des 152 questions regroupees sous huits chapitres. Seulement une partie limitee des donnees obtenues sont resumee et interpretee dans l'article. A Tissue de la recherche on a mis en evidence plusieurs caracteristiques differentes et semblables des villages forestiers. D'autre part les villages d'Edremit et de Muğla sont deux groupes de villages acceptables distinctement l'un de l'autre.
Abstract (Original Language): 
Türkiye'de orman köyleri ayrı bir köy grubu olarak ele alınmaktadır. Bu araştırma Edremit, Milas, Eathiye ve Köyceğiz orman köylerinde yapılmıştır. Araştırma anket yöntemine dayanmaktadır. Amacı orman köylerinin sosyal, ekonomik, kültürel... özelliklerini ortaya koymak, halkla ilişkileri sağlıklı kılmak ve köylülük olgusunu belirlemektir. Resmi kurumların topladıkları istatistik bilgilerle bu özellikler bütünleştirilmelidir. Yöneltilen sorular sekiz başlık altında toplanmaktadır. Cevapların ancak bir bölümü bu makalede özetlenip yorumlanmaktadır. Araştırma sonunda orman köylerinin birbirine benzeyen yahut farklı olan özellikleri ortaya konmuştur. Edremit orman köylülerinin Muğla orman köylülerinden farklı kabul edilmesi gerektiği tespit edilen noktalar arasındadır.
29-41

REFERENCES

References: 

AKKAYAN, T., 1979.
Göç
ve Değişme. I. Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları No: 2573, pp. 311
AZİZ, A., 1982. Toplumsallaşma ve Kitlesel iletişim. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Yayınları No: 2, pp. 236
BALAMIR, N., 1982. Kırsal Türkiye'de Eğitim ve Toplum Yapısı. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Ara Yayınları T6-06-82, pp. 206
ORMAN KÖYLERİNİN ÖZELLİKLERİ
4!
ERGIL, G., 1971. Türk Köyünde Modernleşme Eğitimleri Araştırması Rapor 11. Devlet Planlama Teşkilatı DPT: 999-SPD: 226, pp. 144.
GERAY, A. U., ACUN, E., 1980. Orman Köylülerinin Kentlileşmesi ve Orman-Köy ilişkileri (Safranbolu Örneği). I. Ü. Orman Fakültesi Yayın No: 279, pp. 85.
GÖNEN, E., 1972. Ankara'da Abidinpaşa Gecekondu Bölgesi Ailelerinin Yapısı, Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Durumlarıyla Şehirleşme Dereceleri Üzerinde Bir Araştırma. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Doktora Özeti, Basılmamıştır), pp. 13.
GÖNEN, E., 1984. Gönen ilçesi Köylerindeki Ailelerin Sosyo kültürel ve Ekonomik Durumlarına Dış Ülkeye Gitmiş Olmanın Etkileri Üzerinde Bir Araştırma. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Basılmamıştır), pp. 12.
GÜVENÇ, B., 1979. insan ve Kültür. Remzi Kılabevı, pp. 411.
HACETTEPE Ü„ 1971. Türkiye'de Sosyal Araştırmaların Gelişmesi (Hacettepe Nüfus Elüdleri Enstitüsü ve Türk Sosyal Bilimler Derneği Seminer Bildirileri 23-25 Şubat 1979). Hacettepe Üniversitesi Yayınları D-II, pp. 250
KARABAŞ, S., YEŞİLÇAY, Y. 1977. Türkiye'de Toplumsal Bilim Araştırmalarında Yaklaşımlar ve Yöntemler (Seminer Bildirileri 17-19 Aralık 1976 ). O.D.T.Ü. Türk Halkbilimi Topluluğu Yayınları No: 2, pp. 3u2
KRECH, D., CRUTCHFİELD, R. S. .1965. Sosyal Psikoloji. I. Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları Noll 54, pp. 296
PEKER, M., 1980. Çorum-Çankırı Kırsal Yerleşmelerinde Farklılaşma. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Sayı 3, Aralık 1980, pp. 44-61
ŞENYAPILI, T., 1978. Bülünleşmemiş Kentli Nüfus Sorunu. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Yayın No: 27, pp. 205
TUĞAÇ, A., YURT, t., ERGIL,. G., SEVİL, H. T., 1970. Türk Köyünde Modernleşme Eğilimleri Araştırması Rapor I Devlet Planlama Teşkilatı DPT: 860-SPD: 198 pp. 290.
YURT, I., ERGIL, G., SEVİL, H. T., 1971. Türk Köyünde Modernleşme Eğilimleri Araştırması Rapor III (Orman Köylerinin Sosyo-Ekonomik Durumu, Devlet PLanlama Teşkilatı DP$T: 1071-233, PP. 253.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com