You are here

Sürgün Kökenli Ormanlarımızla İlgili Bazı Değerlendirmeler

Some Evaluations on Sprout Forests of Turkey

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
Nowadays sprout (coppice) forests are in agenda with their different features and functions in Turkish forestry. Conversion of coppices is argued according to technical, economical and social aspects. Especially, sprout oriented understories in many coniferous plantations sometimes cause formation of mistaken thoughts and observations both in education and in different application procedures during the forestry practices. Beside this, conversion methods in watersheds need a silvicultural examination. In this paper, it was aimed to review those subjects in a critical manner according to silvicultural point of view.
Abstract (Original Language): 
Baltalık ormanları (sürgün ormanları), bugünlerde ormancılık gündemimizin üst sıralarında yer edinmeye başlamıştır. Koruya dönüştürme farklı yönleri ile tartışılmaktadır. Baltalık işletmesinin kapsamı dışında kalmak üzere, genel olarak iğne yapraklı ağaçlandırmalarda yer alan sürgün kökenli meşcere tabakaları da, gerek silvikültüre! uygulamalarda, gerekse öğrenci ve meslektaşlarımızın zihinlerinde birtakım sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Son dönemlerde, baltalık ormanlarının su toplama hav/alarmdaki fonksiyonlarına ilişkin olarak, silvikültüre! açıdan katkı yapılmasını gerekli gördüğümüz tezler de ortaya konulmaktadır. Bu makalede yukarıda kısaca özetlenen konularla ilgili görüş ve değerlendirmeler yer almaktadır.
111-125

REFERENCES

References: 

Kaynaklar
Boydak, M., 2004. Küreselleşme ve küreselleşmelye yaşanan doğa-orman yıkımı. New
Perspectives Quarterly (NPQ
Türkiye). 6( 4). Canetti, E., 1998. Kitle ve İktidar (Çev: Gülşat Aygen). Ayrıntı Yayınları. İstanbul. ÇOB (Çevre ve Orman Bakanlığı), 2006. Baltalık Ormanlarının Koruya
Dönüştürülmesi Eylem Planı (2006-2015). Çevre ve Orman Bakanlığı Yayınları.
Ankara.
Ertaş, A., 1996. Quercus hartwissiana Steven (Lstranca Meşesi) nin silvikültürel
özellikleri üzerine araştırmalar. İ. Ü. Fen Bilimleri (doktora tezi). Geray, U. A., 1998. Ekonomi. İ. Ü. Orman Fakültesi Yayınları No: 430, İstanbul. Odabaşı, T., 1976. Türkiye'de Baltalık ve Korulu Baltalık Ormanları ve Bunları
Koruya Dönüştürülmesi Olanakları Üzerine Araştırmalar. İ. Ü Orman Fakültesi
Yayınları,
2079/218
, İstanbul. Oliver, D. C. and B. C. Larson, 1996. Forest Stand Dynamics. John Wiley & Sons,
Inc, U.S.A.
Özhan, S., 1982. Belgrad Ormanındaki Bazı Meşcerelerde Evapotranspırasyonun Deneysel Olarak Saptanması ve Sonuçlarının Ampirik Modellerle Karşılaştırılması. İ. Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İstanbul.
Sürgün Kökenli Ormanlarımızla İlgili Bazı Değerlendirmeler
125
Özyuvacı, N., 1976. Arnavutköy Deresi Yağış Havzasında Hidrolojik Durumu Etkileyen Bazı Bitki-Toprak-Su İlişkileri. İ. Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İstanbul.
Pamay, B., 1969. Türkiye Ağaçlandırma Çalışmlarının Planlanmasında Envanter-Önetüd, Etüd-Avanproje ve Kati Proje Hazırlık Esasları. Ağaçlandırma Planlama - Etüt ve Proje Semineri. İ. Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İstanbul.
Saatçioğlu, F., 1967. Belgrad ormanında meşe gençliğinin biyolojisi ve tabii gençleştirme problemi. Review of the Faculty ofForestry, University of İstanbul. 17 (1): 57-89.
Saatçioğlu, F., 1969. Bölgesel Planlama, Genel Planlama, Tatbikat Projeleri ve Teşkilat. Ağaçlandırma Planiama-Etüt Ve Proje Semineri. İ. Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İstanbul.
Saatçioğlu, F., 1979. Türkiye ormancılığının güncel sorunları. Review of the Faculty of Forestry, University of İstanbul. 29(1): 21-39.
Zengin, M., 1997. Kocaeli Yöresinde Orman Ekosistemlerinin Hidrolojik Ağaçlandırmalar Yönünden Karşılaştırılması. Orman Bakanlığı Kavak ve Hızlı Gelişen Tür Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yayınları, İzmit.
Zengin, M., 1998. Farklı Meşcereler Altındaki Ölü Örtü ve Toprakların Bazı Hidro-Fiziksel Özellikleri. Orman Bakanlığı Kavak ve Hızlı Gelişen Tür Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yayınları, İzmit.
Zengin, M., A. Hızal, A. Karakaş, Y. Serengil, D. Tuğrul, M. Ercan, 2005. İzmit Yuvacık Barajı Su Toplama Havzasının Yenilenebilir Doğal Kaynaklarının Su Üretimi (Kalite, Miktar ve Rejim) Amacıyla Planlaması. Çevre ve Orman Bakanlığı Kavak ve Hızlı Gelişen Tür Orman Ağaçları Araştırma Müdürlüğü Yayınlan, İzmit.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com