You are here

Meslek Yüksekokullarında (MYO) Yapılan Staj Uygulamalarına İlişkin Bir Araştırma: Kalite ve Verimlilik İçin İş Yerleri - MYO İşbirliğinin Gereği

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Abstract (2. Language): 
Various training (internship) applications are made in order to make a student ready for the business life. Compulsory training application constitutes the most important difference between the vocational schools and faculties. Now the trainings in two year vocational schools are compulsory and in four year faculties they are executed on demand. Owing to the training, the student had the chance of recognizing the business life, gaining experience and comparing his/her theoretical and practical knowledge. This survey, which is on the training applications that are executed in the vocational schools, aims at grabbing the thoughts, opinions and pro¬posals of the students; developing solutions and offering proposals in the frame of the results obtained from the thoughts, opinions and proposals of the students.
Abstract (Original Language): 
Öğrencilerin iş hayatına adapte olabilmeleri için çeşitli staj uygulamaları yapılmaktadır. Zorunlu staj uygulaması Türkiye'de meslek yüksekokulları ile fakülteler arasındaki önemli farklardan birini oluşturmaktadır. Halen iki yıllık meslek yüksekokullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir. Staj sayesinde öğrencilere iş hayatını tanıma, mesleklerine ilişkin kendilerine tecrübe kazandırma ve uygulama ile teorik bilgilerini karşılaştırma olanakları sağlanmaktadır. Meslek yüksekokullarında yürütülen staj ça¬lışmalarıyla ilgili olarak yapılan bu araştırma ile de öğrencilerin bu konudaki fikir, dü¬şünce ve önerilerinin ortaya konulması, elde edilen sonuçlar çerçevesinde kimi çözüm¬ler ve öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır.
168
184

REFERENCES

References: 

DEMİR Mehmet (2001), "Meslek Yüksekokullarında Staj Çalışmalarının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Anket Uygulaması", Muhıasebe ve Finansman Dergisi, Sayı 11 :.71-79.
ŞENGEL Salim (2002), "Meslek Yüksekokulları Muhasebe Programları Öğrenci Profili Üzerine Bir Araştırma", Muhıasebe Bilim Düünyası Dergisi, Cilt 4, Sayı 1: 121-133.
ŞİMŞEK Ergün ve Özlem ÇETİNKAYA (2004), "Sosyal Bilimler Alanındaki Meslek Yüksekokullarının Staj Yükü Muhasebe Bürolarında", Muhıasebe ve Denetime Bakış, Yıl 4, Sayı 11, Ocak 2004: 101-115.
MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi (2002), Ankara: s.12.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com