You are here

Yeni Uluslararası Uzay içinde İran-Rusya İlişkileri

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author Name
Abstract (2. Language): 
Bugünkü dünya Stratejik ORTAKLIK güçlerinin böyle cografi, Rusya ve İran Gibi Bugün, bolgesel Istikrar ve guvenlik for Bir GÖRÜNÜM Ile karşılıklı Avantajlı EKONOMİK ve KÜLTÜREL Bir ORTAKLIK geliştirilmesi for sağlayan Bir Ortam olusturma sağlanmasında Önemli Bir rol Büyük ve ÇOK birbirine yakındır oynuyor. O da (özellikle met çıkarları isbirligi Iki Devlet çıkarları Ile uyumlu degildir eger) Diğer Önemli Siyasi blok, cografi Olarak DAHA uzak, AMA Kendi çıkarlarını bölgede etkisini sınırlamak istiyor. Yazar görünümünde, Rus-İran Stratejik Bir ORTAKLIK geliştirilmesi for Bir Önkoşul bunlar. Ayşe makalede arka plan, gecmisi ve gelecegi İran ve Rusya İlişkileri Olan (özellikle Rusya for önemli) Büyük ölçüde genel Fotoğraf Jeopolitik durum Avrasya Bölgesi, ÖNCELİKLE Sovyet alana baglı devletler arasindaki Stratejik işbirliğinin geliştirilmesi uzerinde duruluyor.
Abstract (Original Language): 
Morton Kaplan uluslararası sistem için tarihi ve olmayan tarihi yapıları altı modelleri ortaya koydu gerçekçilik okul bir kuramcı. Onun "Eylem Sistemi" olarak sistemin uluslararası ilişkiler ve dikkate isteyen sistemik devletlerin dış politika analiz etmek için uygun bir çerçeve olarak tasavvur edilebilir. Kaplan tarafından ortaya modeller arasında, "denge-of-güç" ve "gevşek iki kutuplu sistem" "tarihsel sistemleri ve" sıkı iki kutuplu sistem "," hiyerarşik uluslararası sistem "," birim veto uluslararası sistem "olarak dizildi, ve vardır evrensel uluslararası sistem "tarihsel olmayan sistemler olarak sınıflandırılır. Bu arada, uluslararası ilişkiler mevcut sistem hakkında hiçbir baskın paradigma Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana ifade ve bilim adamları var, özellikle 11 Eylül 2001 sonrasında tek kutuplu ve / veya tek kutuplu sistemleri, uluslararası geçişler, varlığı bakınız olmasına rağmen Dünyada hiyerarşik sisteminin tek bir örnek olarak ABD'nin hegemonik gücü görülmektedir. Dünyanın birçok devlet ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) de dahil olmak üzere hatta uluslararası kuruluşların itiraza rağmen Irak'a ABD'nin tek taraflı saldırıları bu iddianın kanıtı olarak kabul edilebilir. Sistem inşaat aynı zamanda aktörlerin etkileşim eğilimleri sadece ana aktörler arasındaki güç dağılımının şekilde tarafından kararlı bir etkilenir çünkü bu geçiş, uluslararası sisteme, güç dağıtım şekli ve oyunun kuralları açısından, yeni bir dönem tanıttı. Bu nedenle, değişti uluslararası sistemde da, aktörlerin davranışları değişti.
FULL TEXT (PDF): 

REFERENCES

References: 

1
حسین سیف زاده, نظریه ها و تئوریهای مختلف در روابط بین الملل فردی –جهانی شد: مناسبات و کارامدی تهران: انتشارات
وزارت امور خارجه , 1831, ص451
20 Kenneth Waltz, Theory of International Politics, Reading, Mass: Addison-Wesley, 22 Olga Oliker, Keith Crane, Lowell H. Schwartz and Catherine Yusupov, Russian Foreign Policy;
sources ad implications, published by RAND Corporation, 2009, p.114.
23 Aleksandr Lukoyanov, "Iran: Vzgliad bez predubezhdeniya [lran: a view without preconception],
Rossiia v global'noy politike, vol. 6, No. 1, 2008, pp. 120-130. 4 Tatyana Shakleyina and Aleksei Bogaturov, The Russian Realist School of International Relation".
Communist and Post Communist Studies.No. 37(1), March 2004, p. 45
25 IV.Morozov, "Putin's Westernization and the Future of Russia's Relations with Europe". Policy
Memos. Helsinki. The Finnish Institute of International Affairs, 2002, p. 70 (علی رضا نوری' تحوالت مفهوم امریکا ستیزی در سیاست خارجی روسیه پس شوروی )با تمرکزبر دور ه پوتین.26 1
فصلنامه مطالعات راهبردی . س11 ش14 صصб 378-361

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com