You are here

ÜLKEMİZDE ORMAN YANGINLARI VE YANGIN SEZONLARI

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (Original Language): 
Ormanın kendine düşen görevleri yerine getirebilmesi onun devamlı olarak biyotik ve abiyotik zararlardan korunmasına bağlıdır. Ormana zarar veren abi-yotik faktörler arasında önemli bir yeri olan yangın Türkiye'de ormanların devamlılığını tehdit eden etkenlerden biridir. Yangın sezonu veya yangın mevsimi yangınların çıktığı, yayıldığı ve Yangın Koruma ve Savaş Organizasyonuna yeter derecede zarar yaptığı yılın bir dönemi ya da dönemleri olarak tanımlanmaktadır. İklim ve yanıcı maddelerin Türkiye'nin değişik yörelerinde ve yıllarda farklılıklar göstermesi nedeniyle, çeşitli yöreleri kapsayan bir yangın sezonu listesi yapmak olanaksızdır.
121-128

REFERENCES

References: 

ÇANAKÇIOĞLU, H ., 1985: Orman Koruma. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayınları, l.Ü. Yayın No : 3315. O F. Yayın No : 376, İstanbul.
ÇANAKÇIOĞLU, H , 1993: Orman Koruma. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayınları, l.Ü. Yayın No : 3624, O F. Yayın No : 411, İstanbul.
KÜÇÜKOSMANOĞLU. A., 1987: Türkiye Ormanlarında Çıkan Yangınların Sınıflandırılması ile Büyük Yangınların Çıkma ve Gelişme Nedenleri. Orman Genel Müdürlüğü, Yayın no : 29, Seri No : 28, Ankara.
KÜÇÜKOSMANOĞLU, A., 1988: Büyük Orman Yangınlarını Elimine Etmede Yanıcı Maddenin Düzenlenmesi. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Yayın No : 29, Seri No : 672, Ankara.
KÜÇÜKOSMANOĞLU, A., 1994: Türkiye'de Orman Yangınlarının Önlenmesinde Eğitimin Yeri ve Önemi. Orman Mühendisliği Dergisi, 31 (9-10-11-12), Ankara.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 1988: Orman Koruma ve Yangınla İlgili İstatistik ve Değerlendirmeler. Orman Genel Müdürlüğü Yayınlarından, Ankara.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com