Akdemir, 0.(2006). İlköğretim öğrencilerinin matematik dersine yönelik tutumları ve başan güdüsü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İzmir.
Aktop, A., Erman K.A. (2002). Takım ve bireysel sporculann başan motivasyonu benlik saygısı ve sürekli kaygı düzeylerinin karşılaştmlması, 7. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Antalya.
Arık, İ. A. (1996). Motivasyon ve heyecana giriş. İstanbul: Çantay Yayınevi.
Aydın, A. (2001). Gelişim ve öğrenme psikolojisi. İstanbul: Alfa Yayınları.
Bruce, L.H. (1986). Motivation for success in spor, Intemational Journal of Sport Psychologist. 17, 1-9.
Cox, R. H. (1990). Sportpsychology, concepts and applications. (2nd Edition).
Cüceloğlu, D. (1991). İnsan ve davranışı. İstanbul: Remzi Kitabevi.
Çermik, E. (2001). Ortaöğretim fizik öğretmenlerinin profili, iş tatmini ve motivasyon. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.
Dursun S. (2004). Öğrencilerin matematikte başarısını etkileyen faktörler: matematik öğretmenlerinin görüşleri bakımından. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 24(2), 217-230.
Düren, A. Z. (2000) 2000'li yıllarda yönetim. İstanbul: Alfa Basım Yayım Dağıtım. Eren, E. (2004).Örgütsel davranış ve yönetim psikolojisi. (8.Basım). İstanbul: Beta Yayınları.
Eroğlu, S. (2007). Toplam kalite yönetimi uygulanan ortaöğretim kurumlannda öğretmenlerin örgütsel adanmışlık ve motivasyon düzeyleri. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
Gökmen H. (1988). Gençlerin gelişmelerinde beden eğitimi rolü. Ortaöğretim Kurumlannda Beden Eğitimi ve Sorunlan V. Öğretim Toplantısı, Ankara: TED Yayınları.
Karasar, N. (1994). Bilimsel araştırma yöntemi: kavramlar, ilkeler, teknikler. Ankara: 3A Araştırma Eğitim Danışmanlık Ltd.
Kavi, İ. (2010). Maskulin mesleklerde çalışanlann sosyo-demogrank özelliklerine göre iş doyumlarının ve motivasyonlarmm karşılaştırılması. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
Keenan, K. (1996). Yöneticinin kılavuzu motivasyon, (Çev: Koparan Z.). İstanbul: Remzi Kitabevi.
Keskin G. ve Sezgin B. (2009). Bir grup ergende akademik başarı durumuna etki eden etmenlerin belirlenmesi, Fırat Sağlık Hizmetleri Dergisi. 4(10).
Kırel, Ç. (1999). Esnek çalışma saatleri uygulamalarında cinsiyet, iş tatmini ve iş bağlılığı ilişkisi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, 28(2).
Kuru, E. ve Baştuğ, G. (2006). Bayan ve erkek futbolcuların psikolojik ihtiyaçlarının cinsiyet değişkenine göre incelenmesi, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spormetre Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 4(2),
Özyalvaç, T. (2010). Ortaöğretim Öğrencilerinin Beden Eğitimi Dersine Yönelik Tutumlan İle Akademik Başan Motivasyonlannm İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Konya.
Seçen, M. (2005). Çukurova Üniversitesindeki araştırma görevlilerinin motivasyonu. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Adana.
Sunay. H, Müniroğlu, S. ve Tanılkan, K. (1998). Türkiye'de Profesyonel futbolcuların spora yönelme nedenleri ve beklentileri, 5. Spor Bilimleri Kongresi (ss. 146-147). Ankara.
Tiryaki, Ş. (2000). Spor psikolojisi, kuramlar ve uygulama. Mersin: Eylül Kitap ve Yayınevi.
Tiryaki, Ş. ve Gödelek, E. (1997). Spora özgü Başarı motivasyonu ölçeğinin türk sporcuları için uyarlanması çalışması. I. Uluslararası Spor Sempozyumu (ss.128-141). Mersin: Bağırgan Yayınevi.
Türkmen M., Mutlutürk N., Cetinöz F., Yıldız Y.(2003) İzmir ilindeki profesyonel ve amatör erkek futbolcuların başarı motivasyonu düzeylerinin araştırılması. Performans Dergisi, İzmir: Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu.
VVillis, D. J.(1982). Three scales to measure sport related motives. Journal Of Sport Psychology. 4, 338-353.
Yavilioğlu, C. (2000). Ekonomik kalkınma ve motivasyon arasındaki ilişki. Cumhuriyet Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2(2),
Yılmaz E. (2007). Ortaöğretimde ingilizce derslerinde öğrenci başarısmda motivasyonun rolü: Bartın ili örneği. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Karaelmas Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Zonguldak.
Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com