Buradasınız

AVRUPA BİRLİĞl'NE UYUM SÜRECİNİN TÜRKİYE'DE YABANCI DİL ÖĞRETMENİ YETİŞTİRME POLİTİKALARINA ETKİSİ

THE EFFECT OF THE ADAPTATION PROCESS TO EUROPEAN UNION ON FOREIGN LANGUAGE TEACHER TRAINING POLICIES IN TURKEY

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
The information age with its rapid changes increases the relations between socities and individuals day by day and it makes the socities closer to eachother with the facilities created by itself. This experienced process makes foreign language teaching and learning important and it also provides a direction to countries' foreign language education policies. Foreign language teaching and learning is a prerequisite for having an active role in multilingual and multicultural world formed by the information age. Information age shows its affects with its all aspects in our country and as a result of this, the subject of foreign language learning and foreign language teacher training in our country gain importance. While discussing this subject, globalisation and foreign language policies of European Union should not be ignored. In this paper, the effects of globalisation and European Union foreign language policies to the policies of foreign language and foreign language teacher training in our country will be discussed.
Abstract (Original Language): 
Bilgi çağı hızlı değişimleri ile toplumlar ve insanlar arasındaki ilişkileri günden güne arttırmakta ve yarattığı olanaklarla toplumları birbirlerine yakınlaştırmaktadır. Yaşanılan bu süreç, yabancı dil öğretimini ve öğrenimini önemli kılmakta ve aynı zamanda ülkelerin yabancı dil eğitimi politikalarına da yön vermektedir. Yabancı dil öğretme ve öğrenme, bilgi çağının getirisi günümüz çokdilli ve çokkültürlü dünyasında etkin bir role sahip olmanın önkoşuludur. Bilgi çağı etkisini her yönüyle ülkemizde de göstermekte ve bunun sonucu olarak ülkemizde yabancı dil öğrenme ve yabancı dil öğretmeni yetiştirme konusu önem kazanmaktadır. Bu konu değerlendirilirken küreselleşme olgusu ve Avrupa Birliği yabancı dil eğitimi politikaları göz ardı edilmemelidir. Bu çalışmada küreselleşmenin ve Avrupa Birliği yabancı dil eğitimi politikalarının ülkemizdeki yabancı dil ve yabancı dil öğretmeni yetiştirme politikalarına etkileri değerlendirilecektir.
116
127

REFERENCES

References: 

Aktan, C.C. (1997). 'Bilgi Çağında Yönetim', Üçüncü Bin Yıla Girerken Değişim 97, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yayınları: 282, İstanbul.
Demirel, Ö. (2003). Yabancı Dil Öğretimi. Pegem A Yayınları, Ankara.
Durmuşoğlu Köse, G. v.d. (2002). Distance English Language Teaching(DELT) Programme: A New Model for Turkey. İçinde: TOJDE January 2002, Volume:3 Number:1
http://tojde.anadolu.edu.tr /tojde5/articles/bahar txt.htm (16.10.2009) .
Erkan, H. (1993). Bilgi Toplumu ve Ekonomik Gelişme. İş Bankası Kültür Yayınları Bilim Dizisi:8, Ankara.
MESS
(Yay.
) (1999). Milenyum Eşiğinde Mesleki Eğitim ve Öğretim. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yayınları: 314, İstanbul.
Özden, Y. (2002). Eğitimde Dönüşüm: Eğitimde Yeni Değerler, (4.Baskı) Pegem A Yayıncılık, Ankara.
Neuner, G. (1996). Faktoren von Sprachenpolitik und Rahmenbedingungenvon Fremdsprachenpolitik am Beispiel Deutsch als Fremdsprache, Funk, H.- Neuner, G. (yay. haz), Verstehen und Verstandigung in Europa, Berlin, ss: 11-21.
Neuner, G. (1997). Perspektiven für Deutsch als Fremdsprache nach der Jahrtausendwende.Fremdsprache Deutsch-Zeitschrift für die Praxis des Deutschunterrichts, Sonderheft, Stuttgart, ss: 5-10.
Polat, T. (2001). Avrupalılık Bağlamında Kültür Boyutuyla Yabancı Dil, Alman Dili ve Edebiyatı Dergisi-Studien zur Deutschen Sprache und Literatur XIII, Herausgegeben von der Abteilung für Deutsche Sprache und Literatur an der Philosophischen Fakultât der Universitât Istanbul, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayını, İstanbul, ss: 29-40.
Polat, T.,Tapan, N. (2001). Türkiye'de Dünden Bugüne Bilimsel Araştırma Alanı Olarak Almanca Öğretmenlerinin Yetiştirimi, Mustafa Çakır (yay. haz), Fremdsprachenunterricht und Die Stellung des Deutschen
127
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Haziran 2010 Cilt 12 Sayı 1 (116-127)
in der Türkei - Yabancı Dil Dersi ve Almancanın Türkiye'deki Konumu, Shaker Verlag, Aachen, ss: 283-291.
Sevil, N. (2002). Fransızca Öğretmenlerinin Yetiştiriminde Çağdaş Yaklaşımlar. Uluslararası Katılımlı 2000'li Yıllarda I. Öğrenme ve Öğretme Sempozyumu, 29-31 Mayıs 2002 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde sunulan basılmamış bildiri
http://www.meb.gov.tr/Stats/Apk2002/12.htm (14.09.2009)
http://www.aof.anadolu.edu.tr./ıolp (14.09.2009)
http://www.ecml.at (14.09.2009)

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com