You are here

POLİS-HALK İLİŞKİLERİNİ VATANDAŞLARIN DEĞERLENDİRMELERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

AN EMPIRICAL STUDY ON CITIZENS’ EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN POLICE AND PEOPLE

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
All societies use police to control crime and to contribute to public order. But organizational conditions under which police operate, vary greatly between democratic and non-democratic societies. Today, relationships between police and people need to held on with new perspectives (e.g., democracy and police, community policing, etc.) . This article contains a theoretical framework and an emprical study on about relationships between police and people.
Abstract (Original Language): 
Bütün toplumlar kamu düzenini korumak ve suçları önlemek için polis teşkilatlarından yararlanırlar. Ancak, polisin eylemlerinin niteliği ve örgütsel yapısı demokratik ve demokratik olmayan toplumlarda büyük farklılıklar göstermektedir. Günümüzde polis-halk ilişkileri demokratik polis, toplum polisliği gibi yeni yaklaşımlar ışığında yeniden ele alınmak zorundadır. Bu çalışmada, değişen polis-halk ilişkileri konusunda teorik bir çerçeve çizildikten sonra söz konusu ilişkilerin düzeyi konusunda Kütahya il merkezinde gerçekleştirilen bir araştırmanın bulguları ele alınmaktadır.
83-101

REFERENCES

References: 

“About Community Policing”, http://www.communitypolicing.org/about2.html, (Temmuz 2003).
AKALIN, Mehmet. “Toplum Polisliği”, Türk İdare Dergisi, Yıl: 69, Sayı: 417, Aralık 1997, ss. 219-224.
AYDIN, Ahmet Hamdi. “İnsan Hakları Açısından Polisin Güç Kullanma Yetkisinin Meşruiyeti”, 21. Yüzyılda Polis: Temel Sorunlar-Çağdaş Yaklaşımlar. İbrahim CERRAH ve Emin SEMİZ (Der.), Ankara: Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Yayını, 1999, ss. 103-130.
AYDIN, Ahmet Hamdi. “Özel Güvenlik Teşkilatı: Kuruluşu, Görevleri, Yetkileri”, Polis Bilimleri Dergisi, C. 4, S. 1-2, Ocak-Haziran 2002, ss. 123-136.
BAHAR, Halil İbrahim. “Toplum Destekli Polislik (Community Policing) ve Türkiye’ye Uygulanabilirliği”, Türkiye’de Devlet, Toplum ve Polis, Hasan Hüseyin ÇEVİK ve Turgut GÖKSU (Der.), Ankara: Seçkin Yayınevi, 2002.
BERGMANS, Denis. “Çağdaş Polis Hizmetinin Temel Faktörü Olarak Toplum Destekli Polislik”, Polis Meslek Etiği, İhsan BAL ve M. Bedri ERYILMAZ (Der.), Ankara: Polis Akademisi Başkanlığı Yayınları, 2002, ss. 195-220.
CRAWSHAW, Ralph. “İnsan Kaynakları ve Polis Hizmeti”, Polis Meslek Etiği, İhsan BAL ve M. Bedri ERYILMAZ (Der.), Ankara: Polis Akademisi Başkanlığı Yayınları, 2002, ss. 155-172.
ÇAĞLAR, Ali. “Polis ve Polisliğin Ortaya Çıkışı”, Polis Bilimleri Dergisi, C. 1, S. 4, Temmuz 1999.
ÇEÇEN, Anıl. İnsan Hakları, 2. Baskı, Ankara: Gündoğan Yayınları, 1995.
ÇEVİK, Hasan Hüseyin. “Devlet ve Polis”, Türkiye’de Devlet, Toplum ve Polis, Hasan Hüseyin ÇEVİK ve Turgut GÖKSU (Der.), Ankara: Seçkin Yayınevi, 2002.
ERDAĞ, Erdoğan. “Polis-Halk İlişkilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Türk İdare Dergisi, Yıl: 72, Sayı: 428, Eylül 2000.
MARX, Gary T.. “Police and Democracy”, http://web.mit.edu/gtmarx/www/dempol.html, (Temmuz 2003).
SEMİZ, Emin ve Erten GÖKÇE. “Yirmibirinci Yüzyılda Polis Eğitimi”, 21. Yüzyılda Polis: Temel Sorunlar-Çağdaş Yaklaşımlar, Yayına Hazırlayanlar: İbrahim CERRAH ve Emin SEMİZ, Ankara: Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Yayını, 1999, ss. 3-21

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com