You are here

BEDEN EGİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN MESLEKİ SORUNLARİNİN CİNSİYET FAKTÖRÜ AÇİŞİNDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

PHYSICAL EDUCATION TEACHERS APPROACH TO SUBJECTS RELATED TO PROFESSION AND THEİR PROBLEMS BY TAKING THE GENDER DIFFERENCE

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Abstract (2. Language): 
This study is prepared to analyze the way the physical education teachers approach to subjects related to their profession and to state their major problems.95 teachers, (50 male and 45 female) are chosen as the sample. In data analysis, frequency, percentages, variance and correlation test between two independent variables (x2) are statistically analyzed. This study has analyzed the situation of the physical education teachers and found out that they have problems in the areas covered by thesis. It has been found out that approaches and problems of male and female teachers are similar. Statistically for most of the questions, there is not significant difference between the two genders (9 questions), for some of the questions(3 questions), an insignificant difference has been found in between the two genders.
Abstract (Original Language): 
Bu araştırma; beden eğitimi öğretmenlerinin mesleki sorunlarını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma grubunu 50'si erkek,45'i bayan öğretmen oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak güvenirlik katsayısı r=.84 olan likert tipi bir anket kullanılmıştır. Verilerin analizinde;frekans, yüzdeler ve iki bağımsız değişken arasındaki anlamlılık testinden (x2) yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmenlerin önemli mesleki sorunlarının olduğu belirlenmiş ve bu sorunların önem sırası da tespit edilmiştir. Ayrıca, sorunlar açısından erkek ve bayan öğretmenler arasında 9 önermede fark bulunmazken 3 önermede cinsiyet açısından anlamlı farklar olduğu tespit edilmiştir
85-94

REFERENCES

References: 

Başoğlu, B. (1995 ). Ankara İli Devlet Liselerinde Görev Yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Mesleki Sorunları Üzerine Bir Araştırma (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Ankara.
Bilgin, O. (1992 ). "Eğitim Kurumlarında Ders Dışı Spor Faaliyetleri İle İlgili Öğretim Programları", 1. Eğitim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Spor Sempozyumu, İzmir: Milli Eğitim Basımevi.
Ergen. E. (1998).Ders Dışı Okul Spor Etkinlikleri ve Yeniden Örgütlenmesi, Spor Bilimleri dergisi, Cilt IX, sayı 3, Ankara.
Etyemez, H.(2004) (Pro.Yön.)Öğretmen Sorunları Araştırması, Uyum Ajans, Ankara.
93
Melih SALMAN; Emrah ÇALGIN; Selma SALMAN - Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi: 40 (2011), 85-94
Gümüşova, M. (1992). "Açılış Konuşması", 1. Eğitim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Spor Sempozyumu, İzmir: Milli Eğitim Basımevi, I. Bölüm.
Günışık, E.(1992)."Eğitim, Beden Eğitimi, Spor Bütünlüğü İçinde Mesleki Formasyon",1. Eğitim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Spor Sempozyumu, İzmir Milli Eğitim Basımevi.
Güven, Ö.(1996). Türkiye'de Cumhuriyet Döneminde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Yetiştiren Okulların Eğitimini Hazırlayıcı Çalışmalar, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, Cilt 1, Sayı 2, Nisan 1996, ss.70-82
http://www.memocal.com/OgrenciKurulu/OgretmenlikMeslegiNedir.asp
Menteşe. S. (1992)."Ülkemizdeki Okullarda Görev Yapan İlkokul Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Çeşitli Sıkıntıları ve Beden Eğitimi Dersleri", 1. Eğitim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Spor Sempozyumu, İzmir: Milli Eğitim Basımevi.
Sönmez, T., Sunay, H. (2004). Ankara'daki Orta Öğretim Kurumlarında Uygulanan Beden Eğitimi ve Spor Dersinin Sorunlarına İlişkin Bir İnceleme, MEB Dergisi, Sayı:162.
Tamer, K . (1992) "Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenlerinin Bugünkü Eğitim Sistemi İçindeki Yeri Ve Önemi", 1. Eğitim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Spor Sempozyumu, İzmir: Milli Eğitim Basımevi.
Tekışık, H.H. Türkiye'de Öğretmenlik Mesleği ve Sorunları, www.egitimdergisi. Hacettepe.edu.tr 19872HÜSEYİN%20HÜSNÜ%20TEKIŞIK.pdf.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com