You are here

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SPORA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ VE BEKLENTİLERİ

THE OPINIONS AND EXPECTATIONS OF THE UNIVERSITY STUDENTS TOWARD SPORT

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
The purpose of this research is to determine the opinions and expectations of the university students toward sport. The data of this descriptive research have been collected by the guided interviews and the questionaire. The samples of the sutdy are the students from the Faculties of Letters and Medicine. The research findings have been obtained that the youth of university is concious of the benefits of sport but they can not make sport because of the intensive curriculum, the lack of spare time, and the inefficiency of establishments and equipments.
Abstract (Original Language): 
Üniversite öğrencilerinin spora ilişkin görüşlerini ve beklentilerini belirlemeyi amaçlayan bu araştırmada veriler, yapılandırılmış görüşme ve tarafımızdan geliştirilen bir anket yoluyla toplanmıştır. Araştırma, Tıp ve Edebiyat Fakültelerinden 309 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma bulguları, üniversite gençliğinin sporun yararları konusunda bilinçli olduklarını ancak derslerin yoğunluğu, zaman, test ve malzeme yeter-sizSği gibi nedenlerle spor yapamadıklarını ortaya koymaktadır.
12-26

REFERENCES

References: 

Başaran, Fatma, "Üniversite Öğrencileri Üzerinde Psiko-Sosyal Bir Araştırma" V. Ulusal Psikoloji Kongresi. Psikoloji-Seminer Özel Sayısı, izmir, 1990: 825-842.
Coşkun, Zafer. "Türkiye'de Yükseköğretimde Spor Eğitimi Yapan Gençliğin Beklentileri ve Sorunları" Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. İzmir, 1986.
Demirbolat, Ayşe. Toplum ve Spor. Ankara: Kadıoğlu Matbaası, 1988.
DPT. Beden Eğitimi ve Spor. Ankara: Başbakanlık Yayınları, 1984. V. Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyon Raporu. Spor. Ankara. DPT Yayını, 1983.
Eryaşar, Demir. "Boş Zamanların Değerlendirilmesi ve Spor" Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. İzmir; 1985.
Gökçe, Birsen Orta Öğretim Gençliğinin Beklenti ve Sorunları. Ankara: MEGSB Yayını, No: 270, 1984.
GSB. Gençlik ve Toplumsal Konulu Bilimsel Toplantı Konuşmaları. Ankara: Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1982.
G.S.B. Brifingi. Ankara: Spor-Toto Matbaası, 1981.
Kane, J.E. "Personality and Physical Ability" International Congress of Sports Science. Tokyo, 1964.
Karasüleymanoğlu, Aydın. Yeni Boyutlarıyla Spor. 2. Baskı. Ankara, 1989.
Koç, Şevki. "Ortaöğretimde Beden Eğitimi Etkinliklerine Genel Bir Bakış: Yeni Yaklaşım ve Uygulamalar "Amaç-Yöntem ve Teknikler)" Ortaöğretim Kurumlarında Beden Eğitimi ve Sorunları. Ankara: TED Yayını, 1988:3-22.
MEGSB. Kalkınma Planlarında Eğitim Gençlik ve Spor. (1963-1989). Ankara: MEB Yayını, 1987.
Mutlutürk, Nevzat. "Yükseköğretimde Spor ve Sorunları" Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. İzmir, 1982.
Orhun, Adnan, "Okul Beden Eğitimi ve Sporunda Yeni Didaktik Yaklaşımlar" Spor Bilimleri I. Ulusal Sempozyumu,. Bildiriler. Ankara: H.Ü. Yayını, 1990.
Saluman, Kurt. "Felsefe ve Toplum Bilim Açısından Spor". Çev: Orhun, A. Spor Bilimleri Bülteni. 1,3-4:5-9, Aralık 1990.
Seçkin, Hüsnü. "Ortaöğretim Gençliğinin Boş Zamanlarını Değerlen-dirmede Sportif Etkinliklerin Yeri ve Önemi". Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tesi. İzmir. 1990.
Selçuk, Nlhan. "Üniversite Öğrencilerinin Boş Zaman Değerlendirme Etkinlikleri". Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. İzmir. 1990.
Tezcan, Mahmut.. Sosyolojik Açıdan Boş Zamanların Değerlendiril-mesi. Ankara. A.Ü. Eğitim Fakültesi Yayını, No: 16, 1982.
"Spor Sosyolojisi Hakkında" Eğitim ve Bilim. 8,44:30-34, Temmuz, 1983.
Tolon, B., I. Bulut, C.Dağdaş, Ed. N. Nirun 12-24 Yaş Gençlerinin Sosyo-Ekonomik Sorunları. Ankara: G.Ü. Basın Yayın Yüksekokulu Matbaası. 1986.
Tozak, Kenan. "Değişik Yaş ve Farklı Meslek Sahibi İnsanların Beden Eğitimi ve Sporu Nasıl Algıladıklarına İlişkin Bir Araştırma" Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. İzmir, 1990.
Ünal, Semra. "Boş Zamanların Değerlendirilmesinde Ailenin Yeri ve Görevleri" Yaşadıkça Eğitim. 1,16:9-12, Mayıs-Haziran, 1991.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com