You are here

YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMİNİN BİR PEYZAJ ALANINDA UYGULANMASI

Journal Name:

Publication Year:

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (Original Language): 
Peyzaj alanları; ağaç, çalı, çim gibi bitkisel öğeler ile sert zemin, aydınlatma, drenaj gibi yapısal öğelerin kombinasyonundan oluşan bir bütündür. Bu öğeler birbirleriyle yakın ilişkide olup, ortaya görsel güzellikler çıkmaktadır. Sulama ise, peyzaja gerçek güzelliğini veren, bitkilerin hayatiyetini korumasını sağlayan en önemli öğedir. Büyük meblağlarda para ve emek harcanarak yapılan peyzaj çalışmaları, yanlış veya yetersiz sulama, eksik drenaj çalışmaları nedeniyle hüsranla sonuçlanabilmektedir. Sulama ve drenaj konusu, günümüzde bütün peyzaj mimarlarının bilmesi zorunlu olan bir konu halini almıştır. Bu yazıda örnek bir peyzaj alanında sulama probleminin yağmurlama sulama yöntemi kullanılarak nasıl çözülebileceği üzerinde durulacaktır.
129-145

REFERENCES

References: 

AKIN,C. 1998: Bitkisel Peyzaj Alanlarının Sprinkler ve Damlama Sistemleriyle Sulanmasında Uygulanacak Pratik Tasarım ve Projeleme Yöntemleri. Peyzaj Mimarları Odası Yayını, İstanbul.
GÜNGÖR, Y.; ERÖZEL, A.Z.; YILDIRIM, O. 1996: Sulama. Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No. 1443, Ankara.
K1ZILKAYA, T. 1998: Sulama ve Drenaj. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Devlet Su İşlen Genel Müdürlüğü Yayını
KAMBER, R. 1997: Sulama. Tanmsal Yapılar ve Sulama Bölümü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No. 174, Adana.
KORUKÇU, A.; YILDIRIM, O. 1981: Yağmurlama Sistemlerinin Projelenmesi. Kültürteknik Bölümü. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara.
SEÇKİN, Ö.B. 1989: Park ve Bahçe Sulama Sistemleri . İ.Ü.Orman Fakültesi Dergisi. Sen B, Cilt 39, Sayı 2, Sayla 48-64, İstanbul.
SEÇKİN, Ö.B. 1998: Peyzaj Uygulama Tekniği. İ.Ü. Yayın No.4105, Orman Fakültesi Yayın No. 453. İstanbul.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com