You are here

ÖĞRENME KURAMLARI VE FLANET FLE VE ENGLİSH PAGE ADLI YABANCI DİL EĞİTİMİ SİTELERİNDE BECERİ GELİŞTİRME ETKİNLİKLERİ

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
Foreign language education is a long-term process. This process imposes a number of duties and responsibilities on the learners and teachers. If we look from the viewpoint of teachers, it should be paid attention to material selection and use of materials, which are related to the development of basic language skills and are appropriate for teaching methods and theories. Many activities including cognitive processes and concerning application, memorization, assessment and evaluation stages play an important role in the development of basic language skills. In this study, Flanet FLE and English Page websites designed for learning French and English as foreign languages will be discussed elaborately and also what kind of contributions these sites make to French and English learning process.
Abstract (Original Language): 
Yabancı dil eğitimi uzun soluklu bir süreçtir. Bu süreç yabancı dil eğitmenlerine ve öğrenenlerine bir takım görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Eğitmenler açısından bakacak olursak, temel dil becerilerinin gelişimine yönelik, öğretim yöntemleri ve kuramlarının ölçütlerine uygun olarak materyal seçimi ve kullanımına özen gösterilmelidir. Bilişsel süreçleri içeren, uygulama, hatırlama, ölçme ve değerlendirme aşamalarına yönelik pek çok etkinlik temel dil becerilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmamızda, yabancı dil olarak Fransızca ve İngilizcenin öğrenimine yönelik tasarlanan Flanet FLE ve English Page siteleri detaylı bir incelemeyle ele alınacak, bu sitelerin Fransızca ve İngilizce öğrenimine ne tür katkılar sağladığı araştırılacaktır.
443
462

REFERENCES

References: 

Armstrong, T. (1994). Multipple intelligences in the classroom, Alexandria, Virginia.
Barut, Y. (2014). Davranışçı Öğrenme Kuramları. B.Oral (Ed.), Öğrenme, Öğretme Kuram ve Yaklaşımları, Ankara: Pegem Akademi, 39-53.
Bertocchini, P. et Costanzo, E. (2008). Manuel de formation pratique, Paris: CLE.
Ceyhan, E. (2007). Yabancı Dil Öğretim Teknolojisi, İstanbul: Morpa.
Çoban, A. (2014). Beyin Temelli Öğrenme. B.Oral (Ed.). Öğrenme, Öğretme Kuram ve Yaklaşımları. Ankara: Pegem Akademi, 447-475.
Çubukçu, Z. (2014). İşbirlikçi Öğrenme. B.Oral (Ed.). Öğrenme, Öğretme Kuram ve Yaklaşımları. Ankara: Pegem Akademi, 509-522.
Demircan, Ö. (2005). Yabancı Dil Öğretim Yöntemleri, İstanbul: D&R Yayınları.
Demirel, Ö. (2012). Yabancı Dil Öğretimi, Ankara: Pegem.
Demirel, Ö. (1999). Planlamadan değerlendirmeye öğretme sanatı, 1.Basım, Ankara: Pegem.
Hengirmen, M. (T.Y.), Yabancı Dil Öğretim Yöntemleri ve Tömer Yöntemi, Ankara, Engin.
OÜSOBİAD
TEMMUZ 2016 Öğrenme Kuramları Ve Flanet Fle Ve English Page Adlı Yabancı Dil Eğitimi Sitelerinde
Beceri Geliştirme Etkinlikleri (s.443 - 462)
462
İşman, A. (1998). Uzaktan Eğitim: Genel Tanımı, Türkiye’deki Gelişimi ve Proje Değerlendirmeleri. Sakarya: Değişim Yayınları.
Kıyıcı, M. (2011). Çoklu Ortam Uygulamalarında Ölçme ve Değerlendirme. Ö.Ö. Dursun ve H.Ferhan Odabaşı (Eds.), Çoklu Ortam Tasarımı, 179-201.
Korkut, E. (2004). Pour apprendre une langue étrangère (FLE), Ankara: ELP Yayınları/Pegem.
Köksal, N. (2005). Beyin Temelli Öğrenme. Ö. Demirel (Ed.), Eğitimde Yeni Yönelimler. Ankara: Pegem, 81-91.
Kuzu, A. (2011). Çoklu ortam uygulamalarının kuramsal temelleri. Çoklu Ortam Tasarımı. Ö.Ö. Dursun ve H.Ferhan Odabaşı (Edt.) Ankara:Pegem Akademi, 1-35.
Kumaravadivelu, B. (2006), Understanding Language Teaching, From Method to Postmethod, New Jersey, Lawrence Erlbaum Associates.
Paker, T. (2012). Yabancı dil öğretiminde yöntem ve yaklaşımlar. A.Sarıçoban ve Z.M.Tavil (Eds.), Yabancı dil Öğretiminde Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı, Ankara, Anı, 159-184.
Sarıçoban, A. ve Balaman, U. (2012). Yabancı dil eğitiminde teknoloji geliştirme. A.Sarıçoban ve Z.M.Tavil (Eds.), Yabancı dil Öğretiminde Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı, Ankara: Anı, 97-114.
Sönmez, V. (2007). Öğretim İlke ve Yöntemleri. Ankara: Anı.
Söylemez, A.S. (2012). Yabancı dil öğretim materyallerinin sınıflandırılması. Yabancı dil Öğretiminde Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı, Ankara, Anı, ss.115-130.
Tomlinson, B. (1998), Material Developement in langage teaching, New York, Cambridge University Press.
Zimmerman, B.J. (1989). A Social Cognitive View of Self-regulated Academic Learning. Journal of Educational Psychology. 81, 329-339.
http://flenet.rediris.es
http://www.cndp.fr.dossiersie
www.myenglishpages.com

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com