You are here

MANİSA' DA KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ'NİN MESLEKİ MEMNUNİYET DURUMU

PROFESSIONAL PRIVATE SECURITY PERSONNEL WORKING IN THE STATE OF PUBLIC SATISFACTION IN MANISA

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
Service sector, in particular in the field of security knovvn to be effective too intense stress and workload. Operation of private security order requiring dedicated employees, employee morale, motivation and satisfaction is very important. In this study, in the province of Manisa, private security personnel working in public institutions was to determine the level of professional satisfaction. Used as a tool for data collection survey, employees, working hours and corporate services, performance evaluation, occupational safety and health, occupation, work place, administration and management of relationships with institutional belonging and questions were asked about other issues. Despite complaints of a lack of staff status and salary of employees in general were satisfied with the conclusion reachedprofessions.
Abstract (Original Language): 
Hizmet sektöründe özellikle de güvenlik alanında yoğun stres ve iş yükünün fazlaca etkin olduğu bilinmektedir. Özel güvenlik çalışanlarının özverili olmasını gerektiren işleyiş düzeninde, çalışanların moral motivasyon ve memnuniyetleri oldukça önemlidir. Çalışmada Manisa ilinde bulunan Kamu Kurumlarında görev yapan özel güvenlik personelinin mesleki memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Veri toplama aracı olarak kullanılan ankette çalışanlara, çalışma saatleri ve kurumsal hizmetler; performans değerlendirmesi; iş sağlığı ve güvenliği; meslek, çalışma mekanı, yönetim ve yönetim ile ilişkiler; kurumsal aidiyet ve diğer hususlar ile ilgili sorular yöneltildi. Çalışanların kadro durumu ve ücret yetersizliğinden şikayetleri olmasına rağmen genel olarak mesleklerinden memnun olduğu sonucuna ulaşıldı.
332-339

REFERENCES

References: 

ANDERSON, R.A., ISSEL L.M., MCDANİEL R.R. (1997). "Nursing staff turnover in nursing homes: A new look", Public Administration Quarterly,
21: 69-95.
AYDIN, A.H. (2002) " Özel Güvenlik Teşkilatı: Kuruluşu, Görevleri, Yetkileri", Polis Bilimleri Dergisi, Cilt:4, Sayı: 1-2, Ocak- Haziran.
BEST M.F, THURSTON N. (2004). "Measuring nurse job satisfaction". Journal of Nursing Administration , 34: 283-290.
Psikosecurity,http://www.psikosecurity.com/TANITIM DOSYASI.pdf, erişim tarihi:06.11.2012.
YAŞAN, A., EŞSİZOĞLU A., YALÇIN M. ve ÖZKAN, M, (2008), "Bir Üniversite Hastanesinde Çalışan Araştırma Görevlilerinde İş Memnuniyeti, Anksiyete Düzeyi ve İlişkili Etmenler", Dicle Tıp Dergisi, Cilt: 35, Sayı: 4,
(339-233).

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com