You are here

SİYASİ LİDER İMAJLARININ SEÇİMLERDE ETKİSİ

The Effect of The Images of The Political Leaders on Elections

Journal Name:

Publication Year:

Keywords (Original Language):

Author NameUniversity of AuthorFaculty of Author
Abstract (2. Language): 
The perception and consumptions of today's luorld rely on images. With the impact of mass communication tools in the formation of image which is a concept encountered in every area and every period of life, it has become possible to reach masses of various structures living in various places. The use of media which is effective in the formation of image and directing the formed image has gained significance However, the persuasive impact of image lohich is formed with the assembly of many arguments on the electoral body is not exclusively through the media. The color scale used by the media in the creation of image and its formation allow it to be permanent in the human mind. Images are being prepared in association with the target mass, and this is considered to be a successful approach. This is also the same when political leaders are in question. Images too change in the same way as expectations and types of leadership change. Political address creates leaders who are also actors There are examples in the history of Turkish politics where the images of the leaders have surpassed the image of the party they are members of.lt is observed that leaders of parties who become integrated with their lenders withdrawing from the political arena causes the loss of the votes of the electoral body Charismatic leadership qualities have gained a lot more significance within the community of today This article debates the concept of leadership and the values referred to leaders. At this point, taking off from the debate, of 'zuhat effect does the image of leaders have on political elections?' the objective is to put forward the dynamics that are effective in the formation of the images of political leaders and to review the existing literature of leadership and political image with an overview.
Abstract (Original Language): 
Günümüz dünyasının anlayışları ve tüketimleri imajlara dayanmaktadır. Hayatın her alanında ve her döneminde karşılaşılan bir kavram olan imajın oluşmasında kitle iletişim araçlarının etkisi ile .farklı yerlerde yaşayan farklı yapıdaki kitlelere ulaşabilme imkanı doğmuştur. İmajın oluşmasında ve oluşan imajın yönlendirilmesinde etkili olan medyanın kullanımı Önem kazanmıştır. Ancak pek çok argümanın bir araya gelmesi ile oluşan imajın, siyasi arenada seçmenler üzerinde ikna edici etkisi salt medya aracılığı ile olmamaktadır. Medyanın imaj oluşturmada ve imajın biçimlenmesinde kullandığı renkler skalası insan zihninde kalıcı olmasını sağlamaktadır. Hedef kitleye bağlı olarak, imajlar hazırlanmakta ve bu başarılı bir yaklaşım olarak görülmektedir. Bu siyasi liderler söz konusu olduğunda da aynıdır. Beklentiler ve liderlik tipleri değiştikçe, aynı şekilde imajlar da değişmektedir. Politik söylev aynı zamanda aktör olan liderler yaramaktadır. Türk siyasi tarihinde, liderlerinin imajları mensubu oldukları partilerin imajlarının önüne geçmiş örneklere rastlanmaktadır. Liderleri ile bütünleşen partilerin liderlerinin siyasi arenadan çekilmeleri sonucunda seçmenlerin oylarının kaybına yol açtığı gözlemlenmektedir. Karizmatik liderlik nitelikleri, günümüz toplumu içerisinde çok daha fazla önem kazanmıştır.Bu makale, liderlik kavramını ve liderlere atfedilen değerleri tartışmaktadır. Bu noktada, 'lider imajlarının siyasi seçimlerde etkisi nedir?' tartışmasından yola çıkarak siyasi liderlerin imajlarının oluşumunda etkili olan dinamikleri ortaya koymak, varolan liderlik ve siyasi imaj literatürünü genel bir bakışla gözden geçirmek amaçlanmıştır.
65-80

REFERENCES

References: 

Akiş, Y. T. (2004). Türkiye'nin Gerçek Liderlik Haritası, İstanbul: Alfa Yayınlan.
Barrow, S. (2005). Quetioning Political Leadeship, Nisan 04., 2005. www.simoiibanow.net
Bektaş, A.{2002). Siyasal Propaganda, İstanbul: Bağlam Yayınlan.
F-6
79
İLETİŞİM FAKÜLTESİ DERGİSİ I Siyasi Lider İmajlarının Seçimlerde etkisi
Blair,
L
. (2007). Liderlik Çeviren: A.Kardam. No 93 İstanbul Optimist Yayınlan. Brown, J.A.C.(1992). Siyasal Propaganda, Yusuf Yazar (Çeviren), İstanbul: Ağaç Yayınlan. Doğan, S. (2005). Çalışan İlişkileri Yönetimi. İstanbubkare Yayınlan.
Ertürk, Y.D. (2006). "Bedenin iki Yansıması: Bedenle İletişim, İletişimde Beden" İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, sayı (24):103-116.
Eylem (2007). Liderlik Nitelikleri. Haziran 19,2007 http://www.eylem.coın/lider/wîidemit.htm
Goleman, D. (1998). .Duygusal Zelaı, BaııuSeçlhttp://www.habervitrini. com/haber.asp?id=53698
Kırlı, H. & Ünal, H. (2004). Seçim Kazanma Sanatı. İstanbul: Ani Matbaa ve Cilt Evi.
Meyer,
T
. (2002). Medya Demokrasisi, Ahmet Fetlıi(Çeviren). İstanbul: Türkiye İş Bankası Yayınları.
Mİlbum, A.M. (1998). Sosyal Psikolojik Açıdan Kamuoyu ve Siyaset. Çev:Dönmez A, Duyan V., Ankara: İmge Kİtabevi
Netpano (2007). Turgut Özâl ve Türkiye. Nisan 17, 2007. http://www.netpano.com/liaberA593/ Turgut/ %C3%96özal
Özkan, A. (2004). Siyasal İletişim, Partiler, İstanbul: Nesil Yayınları.
Özkan, N. (2004). Seçim Kazandıran Kampanyalar, İstanbul: Medİacat Yayınlan,
Özsoy, O. (2002). Türkiye'de Seçmen Davranışları ve Etkin Pro/^nndflistanbubAlfa Yayınları.
Postman,
N
, (1994). Televizyon: Öldüren Eğlence. Osman Akınhay (Çeviren) İstanbul: Ayrıntı Yayınları,
Sabuncuoğlu, Z. ve Tüz, M. (2005). Örgütsel Psikoloji, Bursa: Alfa Aktüel Basım Yayınları.
Şendur Atabek, G. Siyasal İletişim Metafom Olarak 'Baba' Nisan 10 2007 http://www.alcdeniz.edu.tr/iletisim /dergi/sayilsendur .hbnl
Uztuğ, F. (2002). Siyasal Marka: Seçim Kampanyaları ve Aday İmajı, İstanbul: Mediacat Yayınlan, Nisan 17., 2007
80

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com