You are here

ZARARI.ILARLA MÜCADELEDE KULLANILAN İLÂÇLARIN ÖNEMİ VE SIHHATA TESİRİ

Journal Name:

Publication Year:

Author Name
Abstract (Original Language): 
zarar vapaıı lıavansal ve bitkisel organizmalarla mücadelede 'bir çok ilaçlar kullanılır. Bunlardan arsenik, bakır, kükürt, v.s. gibi bir çokları uzun /amandan beri malûm olduğundan burada daha ziyade modern mücadele vasıtaları ilenilen ve 19.39 senesinde DDT nin keşfinden heri sentetik olarak imal edilen maddeler üzerinde durulacaktır. Mücadele vasıtaları evvel emirde zarar yapan organizmayı imha ed( i» k insanların iavdalanmasım emniyet altına almak için toprağa karıştırılır, vahtıt cayır, hububat, sebze, meyva ağaçları ve ormanlara çeşitli şekillerde atılır. Keza. depo ve meskenlerde zarar yapan, hastalıkları ı akleden ve muhtelif suretlerde rahatsızlık yaratan böceklere karşı da bunlardan faydalanılır. Mücadele ilaçla'"], bahis konusu bu müs-bet tesirlerinin yanında tabiattaki dengeyi kısmen bozmak, besin maddeleri üzerinde kalarak insan \e favdalı hayvanların sıhhati için tehlike teşkil etmek gibi arzu edihneven bir sürü menfi etkilerde de bulunur. Bu \ azıımı gayesi mücadele ilaçlarının besin maddelerinde kalan artıklarının sıhhat üzerine olan tesirini ve buna karşı alınabilecek tedbirleri belirtmektir.
1-6

REFERENCES

References: 

1. Hannes An der Lan. 1962. Untersuchungen zur warmbliitertoxischen Wir-kung minimaler Lindan-Mengen, gleichzeitig ein Beitrag zur frage der in Nahrungsmitteln tolerierbaren Insektizidrückstânde (Vorlâufi-ge Mitteilung).
'Î.
Hanne
s An der Lan. 1963. Schâdlingsbekâmpfungsmittol und ihre biologi-sche Bedeutung. Mitteilungen der österreichischerı Sanitatsverwalt-ung. Jahrgang 64.
3. H. Aspöek und H. An der Lan. 1963. Ökologische Auswirkungen und physio-logische Besonderheiten des Pflanzenschutzmittels Sevin (1-Naphtyl-methylcarbamat). Zeitschr. für angewandte Zoologie. Jahrgang 50. Heft 3.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com